31 de gener del 2011

Entrenos a l'Aveyron

.
Gèlid cap de setmana a la zona de l’Aveyron. No confio gaire amb els pronòstics meteorològics, però aquest cop son precisos.
.
Arribem el divendres a la nit i aprofitem per fer el primer d’un total de 5 entrenos. Aquest serà al mapa de La Couvertoirade on hi fa vent i força fred, tot i que no suficient per fer enrera al petit grup d’orientadors amb “mono” de terrenys tècnics que ens hi hem desplaçat. Tot i ser un mapa on hi he corregut moltes vegades, la foscor de la nit converteix la zona en nova totalment.
.
Si la nit del divendres era freda, dissabte ho serà més! A primera hora comença a nevar i en questió de poques hores tenim una gruix de neu important que farà del que queda de cap de setmana una aventura en un entorn preciós però dur.
.
Pel matí fem un entreno al mapa de Les Rives consistent en 3 bucles amb una distància total d’uns 8km en una zona realment tècnica. Anar llegint i trobar les fites és viable, fer-ho amb fluidesa ja és una altra cosa. Entreno impressionant!
A la tarda fem uns intervals curts amb sortida en massa al mapa de La Salvetat (a l’oest de La Couvertoirade).
Pels que no estem prou cansats o el fred no se’ns ha ficat prou a dins, quan es fa fosc fem el tercer del dia. Una nocturna al mapa de Le Caylar poble.
.
Per diumenge al matí queda la cirereta del pastís. Les Bouzigasses! Un paradís pels orientadors, un dels millors terrenys on he corregut mai!
A escala 1:5000 per poder encabir la immensa quantitat de detall que hi ha, és un laberint de roques cobert d'una vegetació que no sempre et permet fer el que tu voldries.
Extremadament tècnic, mereix les 7h de viatge entre anada i tornada des de Barcelona. La 1h 19min que em dura l'entreno se'm fa molt, però que molt curta!
.
El dia que pugui fer un entrenament o competir en una mapa com aquest amb fluidesa i sense fallar ni parar de córrer en cap moment, ja no tindrà alicient fer orientació! …o en tindrà més que mai?!
.

2 comentaris:

Pilar ha dit...

Bateig de neu per a la petita Uxia. Sembla que li agrada, no?
Esteu tots tres molt "guapus"

Benet ha dit...

Sí, l'Uxia s'ho va passar molt bé!! A més a més, va ser l'única que va gaudir dels meravellosos pisatges sense passar ni mica de fred!!