23 de gener del 2011

The Wild Boar Rogaining 2011

.
The Wild Boar Rogaining o el que és el mateix, El Rogaining del Porc Senglar, ha estat el primer que corro d'aquesta modalitat, que tant de moda s'està posant últimament a Catalunya. L'experiència ha estat dura però al mateix temps gratificant.
Personalment diria que és un punt entremig entre les curses d'orientació i les curses de muntanya. És a dir, orientació, però força física i resistència per damunt de tècnica.
.
Originàriament els Rogainings eren de 24h però afortunadament hi han versions retallades de 6h com era la que corríem en Vicenç Clarena (alias Clariana) i jo aquest dissabte a l'Espluga Calba.
Comencem força forts per la quantitat d'hores que ens queden per davant però és que la sortida en massa dels més de 300 corredors ens dispara l'adrenalina. Passada la primera hora, comencem a agafar el nostre ritme. Ja sigui per errades seves o per encert nostre, a prop de les 2h de cursa portem la mateixa puntuació que l'equip guanyador, és a dir, no anem tant malament com ens pensàvem a priori. Ens motivem!
Segons van passant les hores el nostre ritme disminueix, doncs ni un ni l'altre estem gens acostumats a distàncies tan llargues.
.
En quant a l'elecció de fites a marcar, durant els minuts previs a la sortida ens marquem un itinerari inicial, però un cop a l'altre punta del mapa, i ja amb una referència més clara del nostre ritme, anem variant l'elecció. En general, creiem haver fet una bona tria tot i que lamentem haver deixat la f39, doncs no era massa lluny de la nostra ruta i a última hora ens sobren prou minuts per haver-la fet tot i que no suficients per anar a alguna propera a meta. Bé, suposo que, aquesta és una de les dificultats del rogainings. ;-)
Altres dificultats son l'escala 1:20.000 i l'equidistància 10m junt amb el fet que la cartografia sigui molt generalitzada. Això obliga a fer eleccions de ruta bàsicament per camins, doncs aventurar-se a travessar el bosc pot ser una gran pèrdua de temps.
.
Tot i inicialment pendre'm la cursa com un entreno per agafar fons, haig de reconèixer que gaudeixo de l'aventura i no descarto repetir!!!
.

2 comentaris:

xxo ha dit...

hola benet
ens agrada molt que hagueu disfrutat,
i per l'any que ve, penseu que els que van fer les 24 hores van disfrutar quatre vegades més

fins la propera
xxo

Benet ha dit...

Sí, reconec que tot i la duresa de la prova, no m'esperava gaudir tant de la cursa.

Aprofito per felicitar-vos per l'organització! No n'he fet menció en el post, però aprofito l'avinentesa!!
Això sí, 24h?? Ni de broma!jejej!
Em trec el barret davant aquells que son capaços d'aguantar tantes hores!! Personalment, diria que he tocat sostre en quant al número d'hores de carrera!

Fins la propera!