21 de juliol del 2008

Suècia 2008

Aquest es el 3er any que viatjem a Suècia a l'estiu. Aquest cop ha sigut especial perque hem estat en dues zones molt diferents. Inicialment varem estar a Vasteräs i més tard a Salen, molt mes al nord.
Nomes arribar al dia següent vam poder competir en una cursa popular que feien a Eskilstuna. Ja ens agradaria aquí tenir populars com aquestes.

A mes a mes de les categories oficials et pots inscriure a circuits open. Hi han tres nivells tècnics (facil, mig i dificil)en aquests circuits i cada un d'ells amb 3 distancies diferents (curt, mig i llarg). Vaja, que hi on triar!!


A la tarda ja començaven els entrenaments del Stage que organitza en Per Sterner cada estiu "l'orientabonito".






El 1er era un relleu de 2 corredors. La zona molt tècnica. Era la mateixa que es van correr els Campionats del Mon del 2004.

L'Anna, la Carla i jo corriem el mateix relleu i ens vam jugar que l'ultim en arribar s'hauria de llençar al llac que es veu al mapa! ....al final vam acabar tots a l'aigua! i es que venia de gust despres de la suada!!

.



.
.
El 2on dia ens esperava un entrenament de lo mes tecnic.
Era un mapa sense Nord, circular, sense camins, sense la vegetació. Nomes hi apareixien les corbes de nivell, pedres i aiguamolls(de color blau per evitar que veiessim la direccio del nord)
El terreny era molt pla, amb equidistancia 2'5m amb lo que s'havia de filar molt prim. N'hi va haver un que es va sortir de mapa i va acabar apareixent gracies a que va trobar una carretera no se sap on que portava a la zona.

A la tarda ens esperava l'Sprint de la final del Campionat del Mon del 2004 a Vasteras.






.

.
El 3er dia començavem amb unes series.

Sortiem en grups de 4 separats 10sg l'un de l'altre. Es tractava de controlar la pressió de sentir l'alè al clatell mentre t'orientes. Hi havien diferents fites sense codi amb la qual seguir al de davant no servia de res







.
.


.
A la tarda la Final de la Mitja del 2004

Aquest entrenament em va frustrar bastant. No vaig entrar en mapa en cap moment. Vaig fallar la majoria de fites i no em vaig trobar comode en tota la cursa. Fins i tot després de la fita13 vaig estar a punt de deixar-ho correr pero sabia que despres me n'arrepentiria i vaig continuar.

.



.
El 4rt dia tocava un recorregut d'uns 7km.


Ja em el cansament dels dies anteriors començava a ser una distancia una mica llarga. El mapa era molt general tot i així vaig treure'm el mal rotllo del dia abans i vaig recuperar la confiança.
Despres s'aquest entreno tocava marxar cap a Salen. A uns centenars de quilomentres al nord però abans vam passar per un parc on tenen ossos i tigres en semi-llibertat i on hi havien unes vistes increibles, cosa dificil en un pais tant pla.


A Salen ja estem a la zona on es correra l' O-Ringen. Molt aprop de Noruega. Els terrenys estan situats a uns 1000m d'altitut i ells ja en dieun d'alta muntanya. Haurien de venir a Guils i veurien!!! En aquesta zona la vegetació canvia molt i el relleu també.




5è dia - Aquest es el mapa de l'entrenament del matí. El fet de ser en baixada et podia fer correr mes rapid del que llegies. I aixi va ser, a la fita 8 van començar els problemes.


.
.
.
En vistes del que m'havia passat al mati i del tipus de vegetacio que es veia mentre pujavem cap a la linea de sortida em vaig pendre l'entrenament de la tarda amb molta mes calma.
La veritat es que fins a la maleida ultima fita no vaig fallar. Vaig disfrutar com mai!!


.
.




.

6e Dia - NORUEGA
Aquest era una mapa hiper-dificil. En Per ja ens va avisar. Ens va dir: "quan us perdeu no penseu: aixo es una merda!! penseu: estic aprenent molt, estic aprenent molt!! " jeje!
El terreny era increible però el mapa era molt general. Amb menys de la meitat d'elements al mapa dels que hi havien al terreny. Havies de controlar molt el rumb i les distancies. Al ser un terreny dificil d'avançar per la pedregositat les distancies es feien llargues i em vaig quedar curt en mes d'una fita. A mes a mes plovia i fins i tot va pedregar una estona!! Això ho va convertir en mes atractiu i tot!!! :-p


I ja l'ultim dia un altre entrenament a Suecia en la zona de Salen. Es tractaven de 3 bucles. Sortida en massa i marica l'ultim.



.
.

En fi, en dues paraules: IN - CREIBLE! Ja amb ganes de tornar-hi!!

..................fotos
.
.

6 comentaris:

Louise i Thelma ha dit...

uuuuuuuuuuuuau! no tinc paraules...ara mateix tampoc gaire temps per anar mirant els mapes i recorreguts que has penjat!!! quina distracció que ens has muntat!!! genial!!!de seguida que pugui em passejo per Suècia!!! merci campeón! com t'ho curres!

quina enveja de viatget!!!!

llui...bavejant de fita a fita

Benet ha dit...

Wolaaaa!! Llastima que no sé deixar-ho tant arreglat com tu al teu blog!! ...ja n'aniré aprenent!! :-p
Ho hem passat molt be! hi han hagut molta varietat de terrenys.

Espero que tu ho passessis igual de be a Paris, que recarreguessis les piles i et veiem ben aviat orientant-te pels boscos!

PD: ...vigila amb els llargs de primera! ;-)

patufetes ha dit...

oooooh! quina currada! sisi, va estar molbé! Ai si tinguessim terrenys comm aquests per aquí...

anna

Louise i Thelma ha dit...

hola de 9!
no sabia si mirar una peli o fer tots els deures que has muntat en el teu bloc...je!

París ha estat genial! però la decepció ha estat descobrir que que "els nens no venen de París"... bu!!

ostres, ostres...estic molt dispersa...si no fos per la relació virtual amb l'orientació aviat hauré de canviar el títol del bloc.
Vigilaré amb els llargs...bon consell, pq m'estic animant i no em reconec, amb lo poruca que era...I per rematar ara tinc una novia!!! jaajja! sona fatal, però és com en diu molta gent a la bici de carretera!!!! Si m'aficiono i em poso forta seré la combinació ideal per fer "la pandereta" a les curses.
Apa! potser m'hauras de passar mail pq m'ha quedat un comentari més propi d'una carta.

ja espero el post de França, pq suposo que no t'ho perdràs, oi?

llui..."perduda entre tanta fita sueca"

Benet ha dit...

Wola Anna! Benvinguda per aqui! :-D
Si que va estar be si... llastima no quedar-nos al O-Ringen també! Tot i que a mi,llavors, m'haurien d'enxufar a l'oxigen!! jeje

El consol es que l'any que ve s'hi pot tornar!

Benet ha dit...

Wola Lluisa!

Ostres ostres, doncs si els nens no venen de Paris... d'on carai venen?
Si, ben aviat oenjaré el rotllo dels 6 dies de Aveyron! Tot i que em fa por per la calor ja en tinc moltes, moltes ganes!!

PD: orientacio, bicicleta de carretera, ecalada... et ficaràs com una pedra!

Saluttt