11 d’octubre del 2009

Campionat d'Espanya de Bombers 2009 - Totana

.
Les coses tenen el valor que tú els hi vulguis donar. I és que, aquest Campionat d'Espanya d'Orientació per a Bombers a Totana, ha sigut el meu objectiu des de fa aproximadament 1 any.
.
Tot i la meva poca experiència a l'hora d'elavorar un pla d'entrenament però amb l'ajuda d'en Jordi Sales, en Tommi Tolkko i el llibre "El entrenamiento del corredor d'orientación" d'en Minguez, vaig aconseguir planificar la temporada situant com a objectiu principal aquests Campionats. Així doncs, després de l'esforç que m'ha representat, no sé si us podeu arribar a imaginar la satisfacció personal que ha sigut poder aconseguir-ho!!
.
Els Campionats no consistien en una sola cursa sinó en la suma de temps de dos dies, dissabte la Llarga i diumenge la Mitja. Em vaig alegrar que fos així, doncs es beneficiava la regularitat i no tot es decidia en una sola carrera.
.
El divendres abans de la cursa ens desplaçavem a Totana sense la possibilitat de correr el Model Event, cosa que em tenia algo intranquil. I haig de confessar que aquella nit dormia realment malament per culpa dels nervis.
.
Al matí següent comença la festa! Surto realment motivat, possiblement massa. Son només 6km així que em marco un ritme de cursa alt. Cometo dos errors importants, un a la f4 on per uns moments penso que tot pot acabar en aquells instants, i en la f6 on em desvio del rumb exageradament. Ni de bon troç surto satisfet de la cursa però tot i així, acabo en 2a posició a 4segons del 1er així que diumenge, cursa nova!!
.

.
La nit del dissabte la cosa ja és diferent. Estic conveçut que ho aconseguiré així que dormo molt més relaxat que la nit anterior.
.
Diumenge a la Mitja, només començar, tenim una elecció de ruta. Un cop m'adono de la millor opció sé que a partir d'aquí hi hauran molts trams curts amb constants canvis de direcció! I això em va bé, o per lo menys molt millor que les tirades llargues.
.
Practicament no cometo errors durant els 3'8km del recorregut, però no vull abaixar la guardia ja que un error important i perdo el campionat. Mantinc un ritme alt des del primer control tot i que abans de sortir pensava en anar augmentant el ritme progressivament. M'adono que la f13 al estar situada en una zona amb vegetació espessa pot ser perillosa així que me la prenc amb calma i l'asseguro. A partir d'aquí ho acabo de donar tot i aconsegueixo baixar dels 28min. Estic convençut d'haver recuperat aquells 4sg!
.
Normament no m'agrada parlar de resultats en aquest bloc, però en un cas com aquest em permetreu que faci una excepció i presumeixi una miqueta!! ;-).
.
.
1er - Benet Totusaus Gargallo - Bombers de Barcelona
2on- Lleí Viles Bonet - Bombers Generalitat de Catalunya
3er - Jorge Bellver Navarro - Bombers Valencia, Lliria
4rt - Iván Trigales Delgado - Bombers Madrid
- Paulino Rubio Sánchez - Bombers Castella la Mancha
.
.
.
.
. ____________________________________________________________________
.
Entrenaments a Múrcia
..
Els 4 dies abans de la cursa de Lliga Espanyola a Cofrentes (Valencia) tenia pensat baixar fins a Múrcia per preparar el tipus de terrenys que em trobaria als Campionats d’Espanya de Bombers a Totana. Així que vaig planejar 5 entrenaments als mapes de La Muela, La Sierra del Oro, La Sierra del Molino i a la Sierra del Fraile.
.
.Començava el dimarts dia 22 de Setembre a la tarda a la Sierra del Fraile (Alacant), terreny on s’havia disputat la Mitja dels CEO 2009 d’aquest any i on jo per un esguinç el dia anterior no havia pogut correr.
.
Per sort meva, hi havien plastics als punts de control, així que puc disfrutar sense dubtes del recorregut que realitzo. Faig 3 series intenses de 10min evitant les eleccions per camins (f16). La pluja fa acte de presencia però no desmeriex aquest terreny tant tècnic.
.

.
Al matí següent ja a Múrcia entreno a la Sierra del Molino, on va ser la Mitja dels CEO 2008, que tampoc havia pogut disfrutar. Torno a fer series de 10min. La idea és correr a ritme de cursa però intercalant descansos per poder aguantar els 4 dies d’entreno més la cursa a Cofrentes. Aquest cop fallo bastant més que el dia anterior i no puc aprofitar l’entrenament com cal. Faig bastantes parades per resituar-me i per intentar entendre el terreny.
.
.
A la tarda, a la Sierra del Oro, segueixo igual de poc inspirat i per si no fos poc, la forta pluja s’afegeix a la festa.
.
Faig un recorregut amb alguna tirada d’elecció d’itinerari però a mig entreno he de retallar per culpa de la intensitat en que cau l’aigua. Tampoc es questió d’agafar un refredat tant a prop dels Campionats de Bombers.
..
.
.
.
El dijous la cosa ha canviat radicalment, fa un sol de justicia! Aprofito i entreno a La Muela, terreny amb gran quantitat de xaragalls, tipic de Múrcia. La idea és… controlar bé el relleu i els rumbs per evitar errors en paral.lel. Sospito que a Totana trobarem moltes zones d’aquest tipus i m’ho vull preparar. Evito agafar camins en alguna elecció de ruta (ex: f1). Torno a fer series de 10min aproximadament amb descansos de 2min. Començo a notar el cansament, sobretot a la tarda, quan corro a la part Oest de la mateixa zona. Retallo el circuit per reservar algo d’energia pel dia següent.
.
.
El divendres tenia pensat entrenar a Santomera, on haviem corregut el Costa Calida d’aquest any però finalment decideixo pendrem el dia de descans. Al dia següent tenim 14km a Cofrentes i serà millor reservar-me una mica. Per la tarda, ja a València, fent temps fins que arribi el tren que porta a la Silvia, me’n vaig al cine a les 16h de la tarda com fan els jubilats. Veig Districte 9 (una peli intragable, no la recomano!!)
.
Un cop recullo a la Silvia marxem cap a Ayora, on passem la nit del divendres. Els mapes i recorreguts dels 2 propers dies els podeu visitar a: Trofeu Cofrentes
.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats Benet! Veig que hi vas posar més que jo en aquest Campionats de Bombers... No et puc negar que em fas enveja... :(

Benet ha dit...

Graciesss!!

No puc pas dir que hagin sigut uns campionats mes! Des de que vaig començar a fer orientacio no m'havia pres tant seriosament una competicio.

El més divertit i emocionant.... que no m'ha resultat gens gens fàcil!

patufetes ha dit...

felicitats Benet!!! continua així

Benet ha dit...

Moltesss graciessss!! :-D

Alba ha dit...

Enhorabona campió! Després de la ressaca caldrà buscar un nou objectiu!!

Benet ha dit...

Graciesss!!
Ufff sí, però ara mateix, feina tinc a recuperar forces... fisica i psicologicament!!
Tant de temp apunant a aquest cap de setmana a Totana que ara... em falta motivació!! :-S

Anònim ha dit...

Felicitats Benet!!! Ara ja podràss dormir bé, no? i menjar tapes, ai no tapes ja en menjaves igualment...mira que preparar tant la competició i acabar sopant unes tapes, jeje. Felicitats per la victoria i pel bon pla d'entrenament ja que has arribat al pic quan tocava. Ja me'n faras un per mi de pla d'entrenament, però una condició, màxim un entreno setmanal (i curtet ,eh!)

Benet ha dit...

Graciessss!
jeje, lo de les tapes per sopar la nit abans... no comment! La culpa és de la colla del Vic... cuñaos letis, clarianes...etc, que em van portar cap al "lado oscuro"! ;-)
Un sol entreno semanal? ...no et preocupis, ja és més del que fa la majoria!!!jej