16 de juny de 2015

Jukola 2015 - Louna

Arriba el juny i com cada any, també arriba el Jukola. Aquesta edició es organitzada per dos clubs: el Paimion Rasti i el TurunnSuunnistajat. La zona on se celebra és al sud de la ciutat de Paimio, a prop de Turku.

En aquesta ocasió, correré amb l'equip que el Club Montsant coordina. Som gent de Catalunya, França, Anglaterra i Finlàndia amb la intenció de fer-ho lo millor possible a nivell individual i col·lectiu però amb l'objectiu principal de gaudir d'aquests terrenys i de la competició de relleus més important del món.

Dijous arribem després de 4 hores de vol i directes a fer un primer entrenament prop de Helsinki. L'endemà, divendres, un segon entrenament al mateix mapa i directes cap a Paimio. Aquí aconseguim el mapa model event i ja podem començar a veure la quantitat de corredors que aquest any ha reunit el Jukola. Som 18.115 orientadors repartits en 1781 equips Jukola i 1412 equips Venla (noies). Tot un record per a aquesta competició.

Aquest any, al igual que l'anterior, corro el 3er relleu. Així que, calculo començar a córrer per allà les 3h o 4h de la matinada. Així que durant la tarda intento descansar i dormir una mica per no estar més cansat del compte.

Donen la sortida dels 1781 equips a les 23h i la bogeria comença. En Sebas corre el primer relleu, aquest li passa a l'Abel i a les 3:06 exactament començo a córrer jo.

Començo els 15'7km de cursa amb una tirada molt llarga on faig un primer error d'atac al control. Error absurd però així va! 
Vaig fent amb petits errors seguint les trilles que no he de seguir però porto un bon ritme de carrera. Veig com vaig avançant corredors i això m'anima. 
Errors també a la f7, f12, f23 i f25. En total calculo un total de 8minuts d'error. Molt més del que voldria.
Pago el ritme intens de la primera hora de cursa però mentalment lluito per no baixar-lo fins al final. Així que puc dir que ho dóno tot. L'únic que m'incomoda enormement és que, des del control 14, amb l'ull esquerre hi veig totalment borrós fruit d'una branca que m'espatega a la cara. No em fa perdre temps, però sí que em resulta molt molest.

Amb un temps final de 2h 03min, entrego el relleu a en Glen (4rt), després li tocarà a en Marcus (5è), l'Anna (6a) i finalment en Nicolas (7è).
Un control erroni d'aquest últim farà que finalment quedem desqualificats però ja se sap... a les curses de relleus això passa.

El fet és que un any més, i en van 8, puc gaudir d'una de les millors carreres d'orientació que es fan.