23 de juny del 2015

Aia, Parc Natural de Pagoeta

Aquest cap de setmana corríem a Aia, Guipúscoa. Dins del parc natural de Pagoeta. Es tractava de dues curses mitja i llarga. També es feia un sprint, al que no participo dins del mateix poble.

Dissabte fem una mitja dins del jardí botànic d'Iturraran i rodalies. Es tracta d'una zona amb forts desnivells i amb vegetació molt densa. La humitat de l'entorn és alta i això sempre ho fa tot molt més atractiu.
Els traçats es veuen molt supeditats al terreny que en gran mesura és de verds impassables o molt lents de travessar. No obstant, crec que es podria haver evitat una mica de desnivell  (p.e: de f13 a f15, 150m). Això contribueix a que tot i tractar-se d'una mitja, els temps de guanyador surtin molt alts (50min). Bona cartografia, al igual que a la cursa de diumenge.

Faig una cursa amb només un error, però greu. Doncs em salto la f9 i no me n'adono fins després de córrer 500 metres que he de desfer i tornar a fer. Total, uns 5 minuts perduts.

L'endemà correrem una llarga en un paratge molt diferent al de dissabte. És molt maco, el gaudeixo des del primer minut fins a l'últim.

Els desnivells segueixen sent elevats però la vegetació és passable arreu. No obstant, el sòl és lluitador, tant per la presència de roques com de branques de tal·la no retirades. Les zones obertes presenten força vegetació però són maques de passar. Una zona a la part nord del mapa amb presència de tallats i roques ho fa tot encara més interessant.

Ja a punt d'acabar, se'm comencen a esborrar parts del mapa però afortunadament no afecta massa al meu traçat.

Físicament m'he cansat molt però acabo satisfet de la meva cursa tot i els errors de les f15, f18, f20 i f23.