24 de juny de 2013

Takas 2013 - Lituània

Aquest juny, després de sis anys seguits anant al Jukola, decideixo canviar de destí i provar terrenys desconeguts. El nou destí serà Druskininkai, Lituània.

El nom de la competició: Takas 2013 i es tracta de 4 dies de competicions amb sortida a la caça l'últim dia. Seran 3 curses de bosc i un sprint urbà.

A part dels lituans hi ha força afluència de bielorussos, letons i russos. Paral·lelament es disputen també curses de Btt-O. El nivell organitzatiu és excel·lent.

L'últim dia que vaig córrer va ser pels relleus a Llers on em vaig lesionar el peu. Així que viatjo i ni tant sols sé si podré o no córrer... afortunadament amb un terra tant tou, no tindré cap problema. L'únic inconvenient serà l'estat de forma després de 11 dies totalment parat.

Viatgem el dimecres a la tarda i dijous tenim la primera cursa. No obstant, és a partir de les 16h, així que pel matí farem un petit entreno a 30km de la zona de competició.

Tots els mapes que utilitzem aquests dies i tots els que he pogut veure amb antelació son amb equidistància 2'5 metres, doncs el país no té sistemes muntanyosos.

A la tarda comencem amb la primera cursa i ens esperen 7'9km dins d’un mar de dunes
Surto com si d'una mitja es tractés i com si estigués en plena forma, però molt aviat m'adono que no puc mantenir el ritme. A part, el terreny és molt net i amb molt bona visibilitat, fets que encara permeten córrer més ràpid. 
Fallo la f1 principalment i les f16 i f19.
Ho dono tot i acabo rebentat. Del sobre-esforç (dedueixo) a la nit començo a trobar-me malament de l'estomac.

El divendres tenim 11'5km a l'est de la mateixa zona del dia anterior. En vistes del cansament del dia anterior, decideixo sortir molt tranquil, tot i així no puc mantenir-lo i he de caminar en moltes ocasions. És desesperant veure com en 11 dies he perdut tant! ...però, agraeixo poder córrer, doncs no ho tenia clar abans d’arribar al país. Fallo la f11 i la f17.

El tercer dia, el dissabte correrem un Sprint a Druskininkai en una zona residencial no excessivament tècnica. El mapa combina una zona urbana amb un petit parc. Divertit però no és el tipus de cursa que més gaudeixo. No faig pràcticament errors però el ritme és baix.

I finalment diumenge, a pocs centenars de metres d'on ens allotgem, ens esperen 9'5km amb sortida a la caça. El terreny és encara més ràpid que els dos primers dies. En alguna zona tot és tant pla que només et pots guiar de la brúixola. A banda, en algunes parts la vegetació ja no és tant neta com els dies anteriors.
No tinc intenció de donar-ho tot, però atrapo a un parell que sortien abans meu i... ja se sap, m'acabo picant! Fallo la f4 i principalment la f10.

Quatre dies de curses en terrenys de luxe i de molta qualitat!!