5 de gener de 2012

Entrenos FADO 2011 - Barbate

Del 26 al 30 de desembre realitzo cinc dies d'entrenaments a Caños de Meca dins del marc del curs de Nadal organitzat per la FADO. La zona és la mateixa que la de l'any passat, el parc natural de La Breña i Marismes de Barbate. Una zona realment tècnica i interessant.

Amb excepció d'un dels entrenaments, tots els controls son cintes color granate poc visibles, la qual cosa incrementa la dificultat tècnica de les sessions. No obstant, moltes d'aquestes tenen un petit reflectant, la qual cosa permet fer nocturnes sense aquesta dificultat afegida. Desafortunadament, en aquesta edició no trepitjarem el mapa de Punta Paloma que tant interessant va resultar l'any passat.

Arribo el dia 26 a la tarda així que no puc fer el primer dels entrenos programats, però sí soc a temps de fer el segon (imatge). A tots els entrenaments se'ls han eliminat els camins per tal d'augmentar-ne el nivell tècnic.

El dia 27 pel matí fem un entreno de memòria (entreno-2) per parelles realment interessant. Durant 30sg memoritzes el màxim de controls possibles i seguidament realitzes el tram memoritzat. Un cop perds el fil o arribes al límit de lo memoritzat, passes el torn al teu company. Bon excercici d'on treure conclusions.

Per la nit fem una nocturna (entreno-3). Em noto molt fluix tècnicament i faig molts errors. Alguns controls han sigut retirats a la tarda per l'organització, la qual cosa em dóna un extra d'inseguretat. Després de l'experiència decideixo que cada una de les seguents nits, realitzaré una nocturna per treure el màxim de profit als entrenos.

El dia 28 serà possiblement el dia més dur pel que a mi respecte, doncs faig 3 entrenaments (entreno-4)(entreno-5). Dos pel matí d'uns 7km cada un i un de nocturn. En aquest últim recupero la confiança perduda en la primera nocturna (imatge).
Al final de la jornada acabo força cansat tot i que satisfet.

En aquests, al igual que en la majoria de les sessions el traçat és molt obert per tal de que la gent no coincideixi en els mateixos trams i t'aixequin els controls. De totes formes, jo al entrenar per lliure, procuro montar-m'ho de manera per no coincidir amb els grups grans al bosc.


El dia 29 faig un primer entreno principalment de rumbs (entreno-7) en una zona que desconeixia totalment i que presenta una orografia amb més pendents i menys microrelleu (l'ordre dels controls que jo faig no coincideix amb el de la imatge).
Descanso tota la tarda per sortir fresc a la nit. A l'entreno nocturn se li han eliminat camins i tallafocs i fins i tot te longitudinalment una finestra en blanc  de est a oest (entreno-8). Li tinc força respecte a aquest entreno, doncs resituar-se de nit pot arribar a ser molt complicat. A part, és el penúltim entreno del stage i no vull marxar amb mal regust de boca. A part de la f8 a on m'haig de resituar i perdo força temps, faig un bon entreno.

El dia 30 ja només em queda un circuit per passadissos sense massa dificultat (entreno-9) i avió cap a Bilbao on m'espera la familia. Allí, les temperatures ja no seran com les de Càdiz però tot i així podré fer el primer entreno tècnic del 2012 entre les precioses rouredes i fagedes basques

En conjunt, molts dies d'orientació tècnica amb un principalment clima primaveral. Bon final i inici d'any!!