31 de desembre de 2010

Entrenos de Nadal - Barbate

.
Cinc dies d'entrenos a la zona de Barbate (Càdiz) durant aquests dies de Nadal. Els entrenaments estan organitzats per la FADO i l'afluència de corredors ha sigut força elevada (170 aproximadament).
.Una climatologia esplèndida, sobretot si tenim en compte que veniem d'uns dies força freds a Catalunya. Les temperatures estaven vora els 17ºC, així que fins i tot hem passat calor en alguna de les moltes sessions que hem pogut realitzar.
.
A part d'alguna fita sense col.locar o alguna que ha desaparegut, els entrenaments han sigut de molt bona qualitat. I mirant-ho amb prespectiva, ja voldria jo un curs de Nadal com aquest aquí a prop de casa.
També s'ha de dir que els magnífics terrenys de dunes del parc natural de La Breña ho han posat fàcil a l'organització. Les moltes zones de microrelleu junt amb la vegetació que en moltes ocasions dificulta la visibilitat han elevat el nivell tècnic de les sessions.
.
Dels 8 entrenaments que hem realitzat n'he triat els 5 que crec que han valgut més la pena i on més he gaudit.
.
- Començant per un entrenament amb tant sols corbes de nivell i sense brúixola i amb mapa circular sense nord. La interpretació del relleu així com l'estimació de distàncies eren un dels principals reptes. Mantenir una direcció en zones totalment planeres i amb molt de sotabosc i sense l'ajuda de la brúixola un altre.
.
- Un dels altres entrenos més interessants és el que realitzem a Punta Paloma. Aquest és un terreny que combina zones de microrelleu de dunes amb zones de vesant amb una vegetació que complica l'avanç. En aquesta sessió l'entreno previst per la organització és força curt i decidim allargar-lo.
Quan realitzo trams llargs en aquest tipus de terrenys és quan m'adono de la meva falta de fluidesa. Em veig obligat a fer moltes parades per comprovar la meva situació i és que els errors paral.lels per la gran quantitat de xaragalls i la facilitat per desviar-se degut a la vegetació son fàcils.
.
- El 3er dia correm el que és el campionat del curs. Personalment no tinc cap intenció de competir així que ni tant sols em molesto a portar el SporIdent. Em limito a practicar algo que em fan falta, l'anticipació. Aquesta em resulta "fàcil" a l'inici de l'entreno pero a mesura que passen els minuts el cansament m'ho complica. Tot un gust d'entreno!
.
A la tarda, i pràcticament amb l'última claror del dia puc fer un entreno de mitja distància en una zona molt propera a Barbate poble. Zones de relleu molt suau, camins que no apareixen al mapa, petites areas sorrenques amb força detall de relleu i una última zona de vesant fan interessant aquest entreno.
.
- L'últim entreno de l'any és una llarga de 11'5km. Gaudeixo moltíssim de les diferents parts del mapa.
Comencem en una zona d'elements grans amb algo de desnivell fins a la f15 on ens fiquem de ple en el microrelleu per finalment acabar l'entreno a la zona inicial.
.
En definitiva, terrenys, mapes i entrenaments de qualitat. La millor forma d'acabar l'any i motivar-se per començar la temporada 2011.
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

buy facebook likes
get facebook likes

http://www.serjtankian.com/news/watch-music-video-goodbye-gate-21-rock-remix-ft-tom-morello http://www.salesandmarketing.com/article/talk-money
buy facebook likes 1000 facebook likes get facebook likes
Okay. So number one problem is I have to type slowly, or my sentences look like this- "elo ow are yo ad wha is going o?" My laptop has touch sensor buttons at the top too that don't seem to work at ALL. Or the touch pad at all. It's a dell with vista. I have done virus scans and nothing has came up. I usually use a cordless mouse but it has never affected it before. And if it makes a difference I am on it up to 3 hours a day.

1000 facebook likes buy facebook likes [url=http://1000fbfans.info]facebook likes [/url] buy facebook likes