26 de juliol del 2009

Entrenos a Euskal Herria

-
Aquesta setmana he estat a Euskadi i he aprofitat per fer un parell d'entrenos tècnics a més a més de poder fer algun entreno fisic per muntanya.

.Pel 1er entreno tècnic em desplaço a Barazar on és va correr l'any passat. Aprofito els traçats que el Club COBI aquest any posava a disposició com a entreno durant les competicions d'Orduña. Són 9km per un terreny amb força desnivell. Hi han zones precioses i d'altres més brutes però que es poden esquivar sense massa dificultat. El mapa no ha sofert variacions significatives.
.
.
Al dia següent faig un entreno pujant al Amboto, una de les muntanyes més rellevants d'Euskadi tant geograficament com cultural. L'entorn és realment molt maco. S'hi troben unes fagedes aillades que em serveixen de referencia al pujar que serveixen de refugi de la calor pel cavalls que pasturen.
Hi han troços on el desnivell quasi no em deixa correr. La baixada és fa dura per les articulacions (genolls).
.
Pel 2on entreno tècnic dubtava entre anar a Orduña o Oleta. Finalment em decideixo per aquest últim. Desgraciadament aquest terreny està quasi impracticable per a fer orientació. La vegetació és impenetrable en un 80% del mapa. Llastima perque l'entreno prometia. Decideixo correr per camins fins a la f15 on es pot entrar al bosc. Tot i així, hi han zones d'esbarzer i falgueres que dificulten molt el pas.