17 de juliol de 2009

Mala Lazna - Eslovenia

.
A la mateixa zona d'Eslovenia on es va realitzar el OO Cup 2008, aquest any s'ha organitzat el Xtremor-09, 3 curses de mitja distancia sobre terrenys karstics d'alta dificultat tècnica i exigència física. Els boscos són impresionants ...per la seva vegetació, foscor, netedat, frescor i color.
.

El 1er dia el recorregut comença amb una tirada amb elecció d'itinerari. Encara no he entrat en mapa, ni tant sols és pot dir que hagi entrat en "país"! Així que, durant uns moments em sento molt insegur. Poc a poc vaig entenent el terreny.
.
Després dels primers moments de pànic degut sobretot a la mala elecció d'itinerari, em noto confiat i vaig encadenant les següents sense errors fins a la f8 on hi deixo un parell de minuts. Alguna zona, com just abans de la f15, presenta uns pous realment perillosos de més de 20m de profunditat. L'escenari és increíble. Disfruto tant per l'orientació com per l'entorn.
.
.
Els 2on dia venen el problemes. El nivell tècnic d'aquesta zona és molt superior al del dia anterior (sobretot a partir de la f5). No m'adono d'això fins que ja és massa tard. De camí a la f9 perdo el contacte amb el mapa però penso que em podré resituar més endavant. Quan me n'adono, ja soc fora de mapa!! Resituar-me em costarà una eternitat! Els camins quasi sols s'identifiquen si saps que hi ets, així que no ajuden gaire. Acabo molt decebut de la cursa.
.
La pitjor errada ha sigut no valorar la dificultat tècnica de la zona correctament i voler correr més ràpid del que llegeixo.
L'anecdota és que la f1 està desplaçada més de 100m. Jo la trobo de casualitat. De totes formes, un terreny increible, tot i que amb més dificultat de progressió que el dia anterior degut a branques i pedres.
.
.
El 3er dia desitjaria que tornés a ser tant tècnic com el dia anterior, però no és així. Segurament el dia menys difícil dels tres. Tot i així faig alguns errors tant en l'elecció d'itinerari com en l'atac a alguna fita.
.
.
En fi, 3 dies d'orientació realment exigent que m'han fet adonar de lo molt que queda per apendre.
.
.