22 de juny de 2008

Jukola 2008 - Tampere

El dimarts dia10 a les tantes de la nit sortia l'avió cap a Helsinki. Començava l'aventura!!. Primer a Finlandia i despres a Noruega, a on no havia estat mai abans.

Al arribar a Finlandia, bus cap a Tampere que es on es celebrava el Jukola aquest any. Alli llogo un cotxe i aconsegueixo mapes per fer alguns entrenaments! La cursa es el dissabte però fins llavors pots disfrutar de mapes i terrenys de la maxima qualitat.


Dijous arriben en B2 i l'Annabel i anem directes als Forssa Games, unes competicions que es fan dies abans del Jukola.
No sé ben be a quina categoria estic inscrit pero aviat me n'adono que no es la que em toca! Doncs es la mateixa on corren Theirry Gueorgiou, Pasi Ikonen, Valentin Novikov, Tero Fohr...etc etc. Quina vergonya!

Com mes rapid intento correr per fer-ho el millor possible, mes deixo de mirar el mapa. A mes d'acabar petat a mitja cursa, aviat començo a cometre errors greus(f8).

El dia seguent seguim amb mes entrenaments. Sé que m'estic cansant mes del compte però venir a aqui i no aprofitar l'ocasió seria imperdonable!!


Finalment arriba el dia esperat! Aquest any, tot i al meu pesar, em toca correr la 1era posta. Son 11,4km amb sortida en massa de 1400 tios ros i blanquets, ros i blanquets.

El primer moment es un caos!! Tothom surt "a saco" fins al triangle. Et preguntes: per què correu tant si us queden mes de 11km per endavant?? Aviat descobreixo perque. Els trens que es formen son una barrera insalvable. Correr per fora de la traça dels centenars de corredors que tens davant es mes cansat i mes lent aixi que toca "fer cua". Hi han moments que quasi vas caminant. L'unic moment en que realment et cal llegir el mapa es quan estas apunt d'arribar a la teva fita ja que es on hi han les forquilles de controls.

Al principi sembla que amb la llum que hi ha ni caldra encendre el frontal pero aviat cau la nit i dins el bosc no serveix de res la claror de l'estiu nordic. Al mateix temps que la claror cauen les temperatures i per si no fos poc comença a ploure. Aviat em noto empapat. Hi han estones que tot i estar corrent passo molt de fred. A meitat de cursa miro el que encara em queda per endavant i al.lucino.

Cap a 3/4 de cursa els trenets comencen a ser de menys gent i intento guanyar posicions pero la inseguretat en la fita20 em porta a perdre uns quants minuts i unes moltes posicions. Quan finalment arribo a meta i entrego el mapa a l'Esther! A ella li tocaran 12,5km mes pero sense ni gota de llum de principi a fi i plovent des del primer minut!! ufffffff!!!!!!!

Retllevistes:


1er retlleu - Benet Totusaus
2on retlleu - Esther Gil
3er retlleu - Lluis Bedos
4rt retlleu - Anna Serrallonga
5è retlleu - Onna Ràfols
6è retlleu - Annabel F. Valledor
7è retlleu - Roger Casal

Al final una 425a posició.

Resultats (l'ordre real es el escrit aqui a sobre. Els parcials son correctes)