20 de juny del 2018

Jukola 2018 - Lahti

Després d'un any sense escriure, l'ocasió bé s'ho val, el Jukola (Finlàndia).

Aquesta cursa de relleus s'ha convertit ja en una mena de tradició per mi.
Aquest any es corria a Hollola/Lahti en uns terrenys peculiars a Finlàndia. És tracta d'una zona que, tot i no d'origen càrstic, presenta multitud de depressions (no puc dir dolines) l'una al costat de l'altre. Tot i que a vista de mapa puguin semblar suaus, la realitat és que moltes d'elles són abruptes i profundes. La vegetació és força densa i amb no massa visibilitat.

Les circumstàncies em porten a córrer amb un equip Finlandès de la zona de Tampere (Finlàndia): el Oriveden Ponnistus (equip de la Tina).

Faig el 3er relleu. És a dir, llarg i amb molta nit. Si bé, a cel descobert es veu algo de claror, dins del bosc és totalment fosc fins a 3/4 de cursa. Són 12'7km amb no massa controls i moltes eleccions d'itinerari. Alguns trams passen per zones realment complexes a nivell d'orografia i més al tractar-se d'una nocturna.

Fallo 3 minuts a l'atac a la f1, 1 minut més a la f15 més alguns moments de dubte/pànic a la f5. Posem uns 5 minuts d'error en total. Prou satisfet després de 1h 38' de cursa.
Físicament acabo força fos, doncs m'exprimeixo tot el que puc.

Ara ja només queda esperar a l'any que ve!!!