2 de setembre del 2013

Campionats de Catalunya Sprint i Nocturn 2013

Finalment aquest cap de setmana a Sant Jaume de Frontanyà disputàvem els Campionats de Catalunya de Sprint i Nocturn.

Correm dos sprints de bosc, classificatòria i final, a la nit la nocturna i diumenge al matí una popular. Tot plegat en menys de 25 hores!

Jo, personalment, em preparo molt específicament per a la nocturna. Durant el mes d'agost faig vuit entrenaments tècnics. Set de nocturns, 5 dels quals son per la zona del Berguedà i 2 a Euskadi. També espero amb ganes els Sprints, però no ho preparo.

Dissabte de bon matí comencem amb la classificatòria del Sprint. Fins a la f6 molt bé, però a partir d'aquí faig la que crec que és la pitjor cursa des de que faig orientació. Em surto de mapa un parell de cops, em passo controls, me'n salto un, en marco un que no és... etc. Simplement horrorós!
Després de tants entrenaments no puc evitar sentir molta frustració.

Afortunadament a la final (“B” evidentment) faig una bona cursa sense pràcticament errors. 
També s'ha de dir que al no optar al campionat, surto sense pressió i no a fons.

Unes quantes hores després ens preparem per a una de les millors nocturnes que s'han fet a Catalunya.
Porto 3 frontals, un de potent però poc fiable, un de petit per llegir el mapa i un de recanvi per si de cas. En definitiva... un il·luminat!

Terreny i traçat molt exigents físicament i tècnica. Sortida en massa però amb una bona dispersió tant amb un llarg primer control amb elecció d'itinerari com amb dues papallones.

Ja de camí al primer control veig que cap dels favorits han optat per la meva mateixa opció. Tot i així, hi arribo pocs segons després i no perdo el grup capdavanter. 
A la f3 fem la primera papallona. En Tommi té l'opció contraria i en Dani, que ve pocs segons darrera meu, té la mateixa que jo. Després de les dues ales, de camí a la f10, em torno a trobar a en Tommi.
Ell porta la iniciativa fins que arribem a la f13. Sembla que anem sols i tenim marge suficient. En aquest punt comencem la segona papallona on tornem a tenir diferent opció i a on decideixo assegurar molt els controls ja que entrem en una zona molt tècnica.
No faig errors i surto de la papallona sense saber si soc davant o darrera. 

Queden 5 controls senzills tècnicament si comparem amb el que portem de cursa. Tot i així, segueixo tranquil i buscant l'itinerari més segur.
Arribo a meta sense saber què! ...no el veig! ...soc primer?? m'ho confirmen! Siiiii! ...quina il·lusió!!

Els entrenaments han donat resultat. He fet una cursa molt neta, amb molt poc temps perdut. Aquest cop sí!!! Molt satisfet!!


Al matí següent fem una popularultimate”, és a dir, sense camins. Tot i que un cop acabada la carrera, observant el mapa complert veig que el fet de no haver-hi camins tampoc ha alterat massa l'itinerari resultant.

La intenció és sortir a gaudir i no exigir-me massa físicament. Però això, en un terreny amb tant de desnivell és impossible. Arribo ben cansat a meta. Això sí, és una cursa molt divertida. Un error important a la f8, la resta bé.

Gran cap de setmana d'orientació! Mapa, terreny, traçats i organització excel·lents!! Gaudint al màxim!!