13 de novembre de 2012

Camp.Cat de Relleus 2012 - Malanyeu

Aquest diumenge de novembre s'ha celebrat el que és possiblement una de les millors cites anuals de casa nostra, el Campionat de Catalunya de Relleus.
En aquesta ocasió l'ha organitzat el Club COB en un terreny immillorable, Malanyeu, al berguedà.

Com cada any, tots els clubs conformen els seus equips pensant en obtenir els millors resultats possibles i ho fan en un ordre que també els doni la màxima avantatja.
Quan apareixen els llistats tancats d'equips, trobem algunes sorpreses tant en l'ordre i els membres d'alguns equips.

A l'equip senior del Badalona Orientació corro amb els habituals companys de relleus de les últimes temporades, en Lluís Ferrer i en Tommi Tolkko, dos experimentats orientadors amb qui fa un parell d'anys vam fer podi als Campionats d'Espanya de Guadalajara.

En Tommi corre en primera posició, en Lluís en segona i jo faig l'última posta. L'estratègia és; en Tommi, com és habitual, fa ús de la seva tècnica i forma física i ens dona un marge més que suficient perque tant en Lluís com jo podem fer algun error i mantenir la primera posició. 

Bé, en Tommi arriba uns 3min per davant del COC, a priori màxim rival. No és un avantatja tant ampli com esperàvem, però prou alt tenint en compte que la nit anterior ha fet un rogaining de 6h!!
En Lluís, qui aparentment entrena i competeix menys de l'equip, arriba amb uns 5min d'avantatja davant dels GO-Xtrem i uns 8min del COC. O bé entrena més del que diu... o bé és molt bon competidor!! ;-)

Jo surto amb marge suficient com per poder fer errors i mantenir la primera posició. Començo bé fins a la f5  on perdo 2'5min. Em començo a ficar nerviós! ...de camí a la f7 se'm creuen els cables i penso que vaig a la f8! Per sort me n'adono i corregeixo l'error (això sí, després de marcar la f8).
A partir d'aquest punt ja no torno a fallar. En total puc haver perdut uns 4min.

Poc després de passar per la fita vista sento al públic animar a algun corredor darrera meu i per alguns instants penso que em trepitgen els talons, però poc abans de la f19 veig al corredor del COC dirigint-se a la f13. A partir d'aquest moment segueixo tranquil i relaxat el que em queda de cursa.

Finalment acabem en primera posició. En segona posició a 9min arriba el Xinoxano i en tercera posició els GO-Xtrem a 2sg. Aquests dos juntament amb el U.E.Vic i el COC es disputen el podi a l'esprint en el que és un final realment emocionant!!