9 d’abril de 2012

CEO 2012 - Plasència

Després de molts mesos preparant-los, finalment arriben els CEO-2012. Aquest any se celebren a Plasència (Càceres).
Els comentaris generals son de que seran uns terrenys molt ràpids i més aviat poc tècnics, però només donant un ràpid cop d'ull al model event ja vaig veure que d'això res.

Arribem dijous i faig un primer entreno (mapa) a Hervàs, poble on ens allotgem. El perfil d'aquest entrenament no te res a veure amb el que seran les competicions però em sembla molt positiu rodar tot tocant mapa.
El temps, com ja va sent costum durant la Setmana Santa, no acompanya. Plou, pedrega i fa una mica de fred però afortunadament no ho fa durant els entrenos ni les curses.

Divendres faig el model-event. Només agafar el mapa, m'emporto una molt agradable sorpresa. Sembla molt tècnic i efectivament, així és. 

Ens fa un solet molt agradable i puc gaudir i començar a adaptar-me a la cartografia hiper-carregada  d'uns terrenys de devesa amb moltes zones rocoses. L'escala és 1:7500 i tot i així la lectura no és fàcil. Aquest fet fa pensar que la llarga, on utilitzarem 1:10000, sigui en una zona menys tècnica, però aquesta és un altre suposició preconcebuda errònia.


Divendres comencen les competicions i ho fem amb la Llarga Distància. Dubto que ningú dels que va córrer no s'emportés una sorpresa al girar el mapa. Allò semblava més un formiguer que un mapa d'orientació. Que no se m'interpreti malament... m'encanta el repte.

Possiblement era un terreny per córrer a 1:7500 però suposo que passar de l'escala habitual 1:15000 de les llargues a 1:7500 era un salt massa gran. Personalment opino que l'escala s'ha d'adaptar al tipus de terreny i cartografia i no aquesta última a una escala preestablerta.

M'encanta la cursa, ho passo realment bé i ho dono tot! No reservo res. Sé que alguns corredors es reserven pels dies següents, així que puc obtenir una bona classificació, si ho faig molt bé clar. 

Bé, tenint en compte la dificultat tècnica, no faig una cursa immillorable però tampoc faig una cursa desastrosa. Sumo força minuts d'error però cap d'imperdonable.
.
.
Dissabte al matí els Relleus. No tinc la mateixa motivació en aquesta cursa que l'any passat però tampoc surto relaxat, doncs és important acabar amb bones sensacions de cara a la mitja.

Després del primer relleu, l'equip està en error en tarja però jo surto sense saber-ho. Vaig a un bon ritme però sense desgastar-me del tot fins que arriba l'error de la f13 amb uns 4min perduts, fet que em motiva a prémer les dents fins a meta. La cursa no és tant tècnica com la llarga i a 1:7500 es llegeix tot molt millor.

Per la tarda encara tenim una carrera més, el Sprint. Aquest és per dins dels carrerons del centre urbà de Plasència.

Com a tots els sprints passem incomptables hores a la zona de quarentena. Finalment i després de més de 2h d'espera surto i ho faig a un ritme fort però sense donar-ho tot. Aquest fet em permet anticipar els trams i no fer errors. Acabo amb bones sensacions tot i que soc conscient de que no és una cursa amb massa dificultat tècnica.

Em quedo amb el dubte de com ho hagués fet si hagués anat al 100%. Segurament haguessin caigut molts errors! ;-)
.
.
Diumenge la Mitja. Aquí si que no tinc intenció de reservar res i tampoc de ser conservador. A fondo des del primer segon i com és d'esperar cauen molts minuts d'error.
El traçat és tècnic i físic al mateix temps. Alguns trams son senzills i d'altres molt complicats. Em falta saber modular la velocitat de cursa i això em fa estavellar en més d'una ocasió.
La pitjor errada de totes ve a la f18 on em cauen 3min. Tot i els errors en cap moment llenço la tovallola i acabo extenuat físicament. 

Per una posició no aconsegueixo l'objectiu marcat per a aquests CEO, una 9a posició a la mitja o la llarga. Però gaudeixo immensament dels terrenys extremenys. Motivat a seguir millorant... o si més no a intentar-ho!!