21 de juliol del 2011

Entrenos a Croàcia

.
Fa ja deu dies marxava entussiasmat cap a Croàcia per a competir en el Open Croatia 2011.
Aquesta és una competició de 5 dies en que es combinen les modalitats de cursa: mitja, esprint i llarga i que organitzava el Club OK Ris Delnice.

Aquest mateix Club posava a disposició dels interessats tres entrenaments amb controls en mapes relativament propers a Delnice i també oferia els mapes de l’edició de l’any passat però sense fites.


En total puc realitzar 4 entrenos. Tres abans de les competicions oficials i un després.
Personalment prioritzo l’oportunitat de córrer tot el possible en aquells magnífics terrenys al cansament que això pugui generar de cara a la competició.

- El 1er dels entrenos el realitzo a Crni Lug, població practicament inmersa en el Parc Natural de Risnjak.

És el primer contacte amb aquests terrenys però no m’és del tot extrany, doncs fa un parell d’anys vaig córrer a Eslovenia on el relleu i vegetació son similars.
Les primeres sensacions… la vegetació no permet massa la visibilitat, roques dibuixades simplement com a zona rocosa, molts camins tan sols es reconeixen si saps que hi ets... i en general, que la velocitat de cursa es baixa. Això sí, es veu a venir que ho passarem realment bé!!



- El 2on entreno és a Biljevina, també una zona colindant a Risnjak. Al mapa se li han extret els camins però com comentava abans, en moltes ocasions aquest fet és pràcticament indiferent.

L’entreno és interessantísim. La dificultat de mantenir un rumb, de córrer amb agilitat sobre el lapiaz i l’abundant brancam a terra i de no fer errors paral.lels és un repte constant.
Aquest mapa tant sols s’ha utilitzat un cop abans en uns campionats militars. Quin privilegi poder-hi entrenar!

- Pel 3er entreno m’haig de desplaçar una mica més. Aquest cop a la zona de Krezulna, que és a la part nord de l’enorme parc natural de Risnjak. Per evitar els calors sofocants d’aquells dies em llevo a les 5:30 per aprofiar la fresca matinal. Tot i ser aquestes hores la temperatura i humitat son força sofocants.

El terreny és diferent, més continental tot i que amb tot de característiques càrstiques. Al donar-me el mapa, el del Club Ok Delnice em deia: - Aquest terreny és força més extrem! ...i efectivament, la generalització és important degut a les enomes formacions rocoses, els desnivells son forts i en general sembla que sigui a un lloc totalment diferent al dels dos dies anteriors.

Em prenc l’entreno molt tranquilament, doncs a l’andemà comença el Open Croatia 2011.
.

- Faig ara un petit salt en el temps i me’n vaig al dia després de les competicions.
 Ha arribat el moment de marxar però tot i tenir que marxar d’hora, torno a fer un 4rt entreno matinal. Aquest cop a Malo Selo, mapa que conecta amb el del 1er dia de competició per la part nord-oest.

Decideixo obligar-me a passar el màxim possible sobre la línia d’unió entre controls tot i que no sigui la millor elecció. Divertit com a exercici però lent. M’ho prenc com un entrenament de recuperació dels 5 dies anteriors.

Tot un luxe d'entrenaments!! ...tant per per la dificultat tècnica d'aquests com per la bellesa de l'entorn!!
.

2 comentaris:

vilbo ha dit...

Quina enveja poder fer tots aquests entrenaments de qualitat!! ;)

Benet ha dit...

si, es cert... però enveja la meva que ets a 20min de qualsevol mapa del Berguedà!!!!! :-p