4 de maig de 2015

Larzac i Lodévois 2015

Des de que van sortir les primeres informacions d'aquests 3 dies de curses a Larzac i Lodévois que han sigut per a mi unes de les curses més esperades d'aquesta temporada, juntament amb el Jukola i les de Mazayes.

Així que, les expectatives eren molt altes. He competit i entrenat diverses vegades per la zona de Larzac, així que ja sé que es tracta sempre de terrenys molt i molt tècnics.

El primer dia ens esperava una cursa al mapa de Le Caylar. En aquest mapa hi he entrenat diverses vegades i sempre de nit. En una ocasió fins i tot amb neu per sobre els genolls.
El mapa s'ha refet utilitzant la norma ISSOM 2007 i per tant correm a escala 1:4000 i 2'5 d'equidistància.

El traçat conté gran número de controls, fet que fa que hagis de concentrar-te de principi a fi i especialment en aquesta zona on els laberints de roca són per tot areu.

Faig molt mala cursa. Especialment al principi. No adapto el ritme de carrera al nivell tècnic del terreny i per tant faig gran quantitat d'errors. Decebut de la meva cursa però meravellat de la fantàstica cursa amb la que comencem aquest llarg cap de setmana.

L'endemà, baixem de l'altiplà i ens dirigim al mapa Les Marcassins, a prop del Llac de Salagou. És un terreny absolutament diferent al del dia anterior. Dels laberints rocosos d'origen calcari passem a un mar de xaragalls amb un sòl terrós sovint relliscós i totalment obert en quant a vegetació.

Fa molta calor, però soc el primer de la categoria en sortir i la pateixo menys que la resta de corredors. Això sí, activo moltes bases.

Faig una bona cursa en termes generals. No obstant, faig un parell d'errors ja als últims controls (f17 i f18) abans de l'entrada a meta que em fan perdre un parell de minuts. Sense cap dubte, són fruit del cansament, doncs el terreny et permet un ritme elevat de cursa al mateix temps que et castiga amb els constants puja i baixa quan travesses els xaragalls.

Finalment, diumenge ens espera la joia de la corona del llarg cap de setmana, el Foret de l'Escandorgue. Per com me n'ha parlat el cartògraf i un dels provadors de circuits sembla que serà tota una aventura acabar el circuit.
Desgraciadament per a mi, per normativa francesa (amb la que em sento molt decebut), no se'm deixa córrer a la categoria èlit. M'obliguen a córrer H35. Dedueixo que per questions d'edat, doncs algun altre corredor estranger en la meva mateixa situació pot córrer a èlit.

Per diferents motius, arribo a la sortida tard i l'organització m'entrega en mà el que hauria de ser el mapa de H35. Després d'atacar el primer control tres vegades i no coincidir el codi de la descripció amb el del control, acabo descobrint que m'han donat el mapa de D35. Fantàstic! No tant sols no corro a H21E, sinó que haig de fer-ho a D35??

És en aquest moment que decideixo tornar a la sortida i demanar el mapa al que he fet la inscripció. És a dir, el d'èlit. Me'l donen. Sigui com sigui, per mi és una carrera fora de cursa.
El cas és que porto 25 minuts corrent amb un mapa que no és el meu i encara he de començar un circuit de màxim nivell tècnic i de 10'8km. Patiré molt físicament?!

M'ho agafo amb certa calma, pot ser un dia molt llarg. Però poc a poc vaig encadenant control rere control sense errors significatius tenint en compte el tipus de terreny on correm.
Parlant del terreny... aquest és de l'estil dels de la zona de Larzac. És a dir, gran quantitat de laberints de roca d'origen calcari però en aquest cas tot coberts amb fagedes, pinedes sovint amb brancatge baix i vegetació impassable principalment de boix.

A mitja cursa (a la f13) tenim canvi de mapa. Justament aquest és en una de les poques zones obertes del mapa. Hem fet tot el mapa de punta a punta i ara toca tota la tornada. Porto 61min de cursa.
Si fins al moment havia sigut molt tècnic, ara encara vindrà una part més complexa. Tot i així, no faig errors importants més enllà de, en alguna ocasió, no triar el millor itinerari i menjar-me algun verd de més. 
Temps total 115' 50'' i errors: f3 (1min), f5 (1'5min) i f22 (45sg). Acabo satisfet de la meva cursa!

Felicitats a l'organització per proporcinar-nos 3 dies de curses fantàstiques!! N'esperava molt d'aquests dies i no han desfraudat!!!

2 comentaris:

CCIO Orienteering ha dit...

Je n'ai pas bien compris pourquoi tu es parti avec une mauvaise carte sur la LD, mais si c'est une erreur de l'organisation, toutes mes excuses...
115' sur le circuit Elite est un très bon temps. Felicitats !
Philippe

Benet Totusaus ha dit...

Hola Philippe, quan el jutge va demanar que em donessin el mapa del circuit "B" (me'l donaven en mà perquè sortia tard) suposo que la noia va sentir circuit "D". Però, si us plau, no us disculpeu... gràcies a això vaig poder córrer el circuit "A" que era el que em feia especialment il·lusió.
Moltes felicitats a vosaltres per les curses! Vaig gaudir al màxim. Especialment diumenge!