26 d’agost del 2011

6 Dies d'Annecy

Aquest any a ple mes d'agost es cel.lebra el Festival Savoie Grand Revard. Aquesta es una competició de 6 dies a les proximitats de Aix Les Bains (França). Les curses es realitzen paral.lelament i ens els mateixos terrenys als Campionats del Mon 2011 (WOC). Pel matí correm els practicament 4000 orientadors que participem als 6 dies i per la tarda els representants de cada selecció al WOC.

Els terrenys son completament nous per a mi. Mesos abans he tingut diverses ocasions per a entrenar-hi però per diversos motius les desaprofito totes.
Tot el que sé sobre aquesta zona és que la vegetació és molt densa, no ofereix gaire visibilitat i en moltes ocasions fa molt complicat el progrés. El relleu és caòtic, amb molt de micro-relleu, tot i que amb zones amb forts pendents.  I el sòl és càrstic...  fet que fa força perilloses algunes zones degut a la gran quantitat de lapiaz i petits forats en ocasions tapats per la vegetació.

El 1er dia es corre a Sant François de Sales en una cursa de Llarga Distància. Després de sentir tots els comentaris de la gent que coneix aquests terrenys, començo molt tranquil i intentant assegurar tots els controls. Bé, els rumors son certs, la zona és molt tècnica. Vegetació, relleu i sòl fan molt complicada l'orientació. Tot i començar força bé, aviat cauen els errors. Primer 2min a la f4 i ja cap al final 5 minuts més a la f20. Físicament reservo forces, doncs encara falten 5 dies més de carreres.

El 2on dia es torna a córrer una cursa de Llarga Distància a Sant François de Sales però en una part més a l'oest que la del dia anterior. La cursa comença en una zona realment complicada on la millor opció és sempre la que evita el bosc degut a la lentitut de ritme de cursa que aquest implica. Després sortim a una zona oberta per tornar a entrar a la zona del dia abans.
De camí a la f4 tinc un petit accident quan recolzo un peu en unes branques que es trenquen i se m'enfonsa més enllà del genoll. Paro el cop amb l'altre genoll i tot i passar uns moments molt de dolor, segueixo... pensant que tant sols ha estat un petit ensurt. El dolor ve quan finalitzo la carrera. (Avui fa més d'una setmana del cop i encara me'n resento!)

Físicament apreto molt més que el dia anterior, fet que fa que acabi realment cansat! Faig molts errors, sobretot a la f4 després de la caiguda.

Després d'un dia de descans en el que es corre el Sprint del WOC a les ciutats de Aix Les Bains (semifinal) i Chambery (final), el 3er dia correm una Mitja a La Revard II. Aquest mapa s'ha utilitzat anteriorment per a entrenaments. A mi em fa il.lusió poder-m'hi estrenar, doncs té pinta de molt tècnic.

Tot i tenir algunes zones on la vegetació és realment salvatge i fa pràcticament impossible la progressió, gaudeixo de la zona. Buscar les zones de bosc net i zones obertes és sempre la millor opció! ...si no és que hi ha algun camí! Terreny no apte per a debutants ni per a la tercera edat. ;-)
Segueixo fent molts errors. No hi ha forma de fer una cursa neta!

El 4rt dia correm a La Féclaz en una cursa de Llarga Distància que a mi se'm converteix més aviat en ultrallarga. El bosc es preciós. La zona és tota una vesant amb molt de detall de relleu i amb molts elements de roca. Realment tècnic! Prova d'això és que tota una 8 vegades campiona del món, abandona abans de trobar la seva primera fita.

Em resultaria més fàcil enumerar on he clavat el control que a on no! Error rera error cauen el minuts. Males eleccions d'itinerari, pèrdues constants de contacte amb el mapa, mals atacs al control...etc, etc ...fan que m'estigui força més de 2h al bosc. Si algun dels mapes s'ho mereix, però, és aquest.

El 5è dia tornem a córrer a La Féclaz en una cursa de Mitja Distància. La zona, però, no és la del dia anterior.

L'objectiu del dia és no cometre errors! És igual la velocitat de cursa, però vull evitar pèrdues de més d'1 minut en cap control. Bé, diuen que la intenció és el que compte? ...perque ja a la f1 cau més d'un minutet i és a la f6 on rastrejant la zona acabo totalment desorientat deixant una minutada impropia!
Sento certa frustració però encara em queda un últim dia per arreglar-ho o acabar amb millor regust de boca.

Físicament em noto millor del que m'esperava. Tot i els dies de cursa que portem i el fort cop al genoll, puc córrer millor del que m'esperava.

El 6è i últim dia també torna a ser a La Féclaz. Aquest cop, a la part on s'ha corregut la final de la Mitja Distància del WOC. Tant sols agafar el mapa m'adono que a més a més també farem el mateix recorregut que al WOC (exceptuant un bucle final).
Faig una bona cursa tot i que no puc dir que neta, ja que cauen 3min a la f5. Tot i així, acabo força satisfet.

El terreny és increible. Un bosc molt net amb moltíssim detall de relleu i roca. Digne d'una final de Campionat del Món. Un luxe poder-hi córrer.