28 de març del 2011

Copa al Parc del Cretaci

 .
Torna la Copa Catalana després de pràcticament 5 mesos. En aquesta ocasió la cursa es feia a Figuerola d'Orcau, molt a prop de Tremp. El mapa no era nou però feia tants anys que no s'utilitzava que molts de nosaltres podríem dir que estrenàvem mapa.
.
Aprofitant el viatge a la comarca del Pallars Jussà, el dissabte feiem un parell d'entrenos. El primer d'ells al Coll de Comiols. Aquest és també un mapa molt antic on jo sí que havia corregut l'any 2006. La zona és maca i interessant tot i que el mapa a més a més de no estar massa actualitzat, li falten molts elements, cosa que confon i no dóna gaire confiança. Tot i així passo una bona estona tot i no estar massa encertat en les f14 i f15.
.
A la tarda ens desplacem a la zona de cursa del diumenge i fem el que seria el Model Event. Tant sols agafar el mapa veig el predomini de colors marronosos i grocs. Em recorda molt a l'Espluga Calba però amb petites zones de xaragalls entre sembrats i camps d'oliveres. Em dona una sensació inicial que la cursa de l'andemà, en general, no serà molt tècnica i predominantment física.
.
Diumenge al matí començo la cursa força motivat i conscient que s'haurà de premer les dents durant tota la carrera si es vol obtenir un bon resultat.
La meva primera intenció és assegurar molt els controls buscant punts d'atac molt evidents que majoritàriament seran camps de conreu. Surto conscienciat de que els petits errors i les eleccions de ruta seran decisives en un terreny tan ràpid.
Faig un bon començament de cursa fins que arribo a la f6 on les coses es comencen a torçar. I és que a la f7 opto per un itinerari per camins amb l'intenció d'anticipar el tram llarg (f10) i confonc creuaments de camins deixant-hi algo més de 2min. Error de principiant!!(per altra banda, està vist que això d'anticipar requereix més pràctica per part meva. No és el primer cop que anticipant un tram llunyà, la lio en el present).
Em forço a la f8 i atacant la fita sense control, torno a regalar algo de temps! Arriba la f10 i faig una bona elecció de ruta però torno a descontrolar-me a poc més de 300m del control i faig una sortida cap a la f11 horrorosa.
Passat aquest punt, venen tot un seguit de fites tècniques i compromeses que vaig salvant tot i no clavar amb seguretat. I petits errors a la f18 i a la f24, on a més a més de fallar l'atac faig un itinerari ben poc lògic...
.
Gaudeixo de la cursa però acabo amb males sensacions per tot el seguit d'errades. Possiblement l'error principal ha sigut no modular correctament els ritmes en cada moment.
.