4 d’octubre del 2010

2 Dies d'Osona

Aquest cap de setmana i coincidint amb la Fira del Llibre de Muntanya, se cel.lebraven per primer cop els 2 Dies d'Osona en format de dues curses, mitja el dissabte i llarga el diumenge. Han sigut dues curses en terrenys molt propers però a l'hora molt diferents i interessants.
.
- El dissabte al municipi de Calldetenes, correm una Mitja en una zona petita però molt ben aprofitada. Canvis de direcció constants sobre un terreny molt ràpid i farcit de xaragalls formats sobre un sòl majoritariament de marga descomposta.
Tot i un desnivell acumulat dins de l'habitual, pateixo les fortes pujades que envolten l'altiplà de zona de meta.
Els pocs errors que cometo son en l'atac a la fita. Començo conservador però ben aviat em vaig animant fins al punt d'arribar extenuat a línia de meta.
.
..
- Diumenge, la Llarga serà a Tavertet. Aquest és un mapa dins d'un entorn únic. Nomes les vistes a banda i banda dels cingles que delimiten el mapa mereixen sortir a córrer. El terreny en sí consta de diverses zones molt diferenciades.

.
Comencem en la més complicada, la zona de verds3, on a part del gran turo de l'oest del mapa les referencies de relleu son escasses. A escala 1:10000, la gran quantitat d'elements juntament amb la no massa bona impressió del mapa afegeixen dificultat al circuit.
.
Trams tècnics i lents seguits d'altres de molt físics i senzills fins arribar al poble on per la meva poca anticipació penso que pràcticament he acabat la cursa, però no.
Faltarà l'última part, una zona de vessant amb força desnivell on, tot i no fallar, acabo amb les meves forces.
.

2 comentaris:

After-O ha dit...

En Tavertet lo difícil será no salirse del plano ¿no?.

Benet ha dit...

jejej! No, no... si te salias del mapa, te matabas!! ...una caida de 40 o 50 metros!!