21 de juny del 2010

Jukola 2010 - Kytäjä

.
Els dies 19 i 20 de juny a Kytäjä (Finlandia), el Catalonia Team hem corregut el Jukola 2010. Aquest any amb un récord de participació de 1556 equips (10.892 corredors).
.
Tot i que la competició comença dissabte a les 11h del vespre, viatjem dijous al mati per poder entrenar en zones properes, i per tant similars, a la de la competició.
.
En tan sols 2 dies fem 3 entrenaments més el Model Event. Això no és el mes apropiat per arribar descansat a la competició però estem a Finlàndia i hem d’aprofitar l’ocasió. D’aquests boscos i orografia tant característica no se’n troben per Catalunya! En general, la vegetació tot i permetre un alt nivell de cursa, limita molt la visibilitat, la qual cosa dificulta l’apreciació de les formes del relleu i per tant l’orientació.
.
Finalment el dissabte quan es pon el sol es dona la sortida en massa. Al igual que l’any passat, després de 3 dies de bonança, quan es l’hora de córrer, es posa a ploure i, per si no fos poc, fa fred i algo de vent. Ja és mala sort!
.
La sortida en massa dels 1556 corredors, en Marc Serrallonga entre ells, és realment impressionant. Jo no corro fins al matí següent en el 6è relleu, aixi que és hora d’anar a “intentar” dormir tot el possible en una de les tendes militars que l’organitzacio lloga. La pluja no remet quan en Marc passa el  relleu a en Lluís Bedós. Ara ja és totalment de nit i així seguira quan comenci el 3er relleu amb en Biel Ràfols per allà les 3h de la matinada. A les fosques, la dificultat d’orientar-se en aquestes terres augmenta considerablement.
.
En quant a la classificació provisional, hem començat perdent força posicions però poc a poc n’anem recuperant fins posar-nos en la 340ª. Aquest any serà impossible millorar la 223ª posició de l’any passat degut a la gran dificultat tècnica del terreny. Tot i així farem tot el possible.
A la latitut a la que ens trobem durant aquesta època de l’any, la nit és molt curta, així que abans de que en Dani Daví comenci el 4rt relleu ja ha començat a aclarir. Després d’en Dani surt en Jordi Sales qui m’entregarà el relleu a mi.
.
He passat una nit bastant dolenta intentant dormir sense massa èxit però a les 8 del matí, quan començo, la pluja ha desaparegut fa estona i fins i tot apareixen alguns rajos de sol que alcen l’ànim a qualsevol. Surto decidit a, per sobre de tot, disfrutar de la competició i dels terrenys buscant no cometre grans errors i no perdre mai el contacte amb el mapa per davant de portar un alt ritme de cursa.
.
De camí al triangle dono un cop d’ull al traçat de 9,3km que m’espera. De seguida observo el llarg tram de la f7. Començo tranquil i assegurant, no vull perdre la confiança ja de bon principi. Tot va perfecte i aviat arriba al tram llarg (f7). Tot i estar decidit a saber en tot moment on soc, poc després de passar la pista forestal, perdo el contacte amb el mapa. Son moments de molta inseguretat així que, decideixo manenir el rumb i confiar en resituar-me el més aviat possible. M’adono que m’estic desviant en direcció nord. Quan rectifico, aviat m'ubico gràcies a una gran zona de semi-obert. 
Després d’aquest tram fallo la f8 deixant-hi uns 90sg i poc després, a la f11, faig el pitjor error de la cursa, perdent uns 3min. 
Físicament em sento bé, així que apreto tot el que puc fins arribar a meta. Finalment en Lluís Ferrer, correrà el llarguíssim 7è relleu deixant a l'equip en la 347ª posició.
.
.
En termes generals acabo molt satisfet. He disfrutat d’allò més, he fet un bon temps i fins i tot he pogut recuperar pràcticament 90 posicions per l’equip. Ja penso en el Jukola 2011!!
.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

...y lo mejor de todo que el tlf rojo no ha sonado!!!!!!
Enhorabuena por la clasificación

Pilar ha dit...

Hola Benet, celebro que disfrutessiu tot i la pluja. No puc imaginar-me tanta gent fent orientació a la vegada...I tampoc que siguin tan bons.
Vaig conectar la webcam però a una hora que no tocava i no vaig veure res.
Quan equips participaven?
Que no truqués el telèfon vermell també és important.

Benet ha dit...

Siiiiii, el mes important es que no va sonar el telfon vermell!!jeje!