26 d’octubre del 2016

Dos Dies del Berguedà 2016

Cap de setmana per les rodalies de Gironella corrent els 2 Dies del Berguedà.
Dissabte tenim els Campionats de Catalunya de Sprint i ho fem en terreny de bosc, al mapa de Sant Marc.
Aquest és un terreny que sempre que puges en direcció a Berga es veu a mà esquerra i a on sempre havia desitjat poder-hi orientar per la gran quantitat de roques que s'hi intueixen. Finalment, el COB ens brinda la possibilitat de corre-hi i ho fa amb dues curses sprint; qualificatòria i final.

La qualificatòria és en la zona més senzilla del mapa però tot i així és fàcil fer-hi petites errades que et poden fàcilment deixar fora de la final.
Faig dos petits errors (40sg+20sg) però em classifico.

La final és en una part molt més tècnica i amb més desnivell. Moltes roques, tallats i afloraments rocosos a escala 1:4000 fan que hagis d'estar molt concentrat en tot moment.
Cauen alguns errors, especialment a la f5 o a la f16. Acabo satisfet de la cursa tot i amb la sensació de poder haver afinat una mica més.
En qualsevol cas, gaudeixo moltíssim d'ambdues curses.

Diumenge, correm una mitja a Cal Rosal (Olvan). A la informació prèvia de la cursa se'ns diu que aquesta pot tenir una durada lleugerament superior al d'una mitja perquè així ens poden fer arribar a la part més maca del mapa (fent referència a la part est).
Bé, per la meva naturalesa més pròxima a la d'un senglar que a la d'un orientador, he de dir que a on gaudeixo especialment és a la part oest. No és que m'agradi esgarrinxar-me, sinó que prefereixo les zones sense visibilitat a on has d'avançar a cegues confiant amb la teva capacitat de portar bé el rumb.

Dit això, bon mapa i terreny que sorprèn positivament. Faig més errors dels desitjables i en controls no especialment complicats.