26 d’agost de 2015

Chartrier Ferrière

Durant tota la setmana del 17 d'agost se celebrava a França, concretament a Chartrier-Ferrière, la Setmana Federal Francesa. Aquesta és la cita anual on es disputen els Campionats de Llarga, Mitja i Relleus francesos. Durant tota la setmana es fan qualificatòries i finals de les diferents modalitats i els no francesos també som convidats a corre-hi.

Jo, corria només les curses del cap de setmana. És a dir, una llarga i els relleus. Les dues en el mateix mapa tot i que sense repetir la zona en concret.

Dissabte, al circuit H20E-H21A érem més de 90 inscrits. Així que dónen hores de sortida cada minut i alguns surten més enllà de la 13h. A mi em toca a les 12:12, hora en que la calor ja és intensa.
Surto sense camelbak tot i creure (erròniament) que no hi ha avituallament en cursa. A part, l'únic punt d'aigua existent no em ve de pas en cap de les meves eleccions d'itinerari.

Faig una bona cursa tècnicament. No fallo ni els atacs ni les execucions de les meves eleccions. L'únic error que faig és en l'elecció de la f17 on faig més desnivell i distància dels necessaris.
Físicament, se'm fa força dura. La calor és asfixiant i els 11'5km costen de passar.

Diumenge correm els relleus a la categoria open (H21 fora de competició). Si el dia anterior feia una calor asfixiant, avui plou i fa força fresqueta. La temperatura és ideal per córrer. El terreny és més net i ràpid que el dia anterior.

Gaudeixo de la cursa, tot i trobar alguns controls excessivament senzills (em refereixo als que es troben a l'interior de grans depressions).
Faig dos errors, a la f2 (1min) i a la f23 (1min). La resta bé, tot i algunes indecisions.


3 d’agost de 2015

O'Doubs 2015 - Jura

El O'Doub2015 consistia en 4 dies de competicions dins del Parc Natural del Haut-Jura (França).
Aquest són uns terrenys nous per a mi, així que em fa molta il·lusió i respecte al estrenar-m'hi.

Un parell de dies abans sortim de casa per tal de fer el desplaçament en dues etapes ja que són pràcticament 8 hores des de Barcelona. Un cop arribem a la zona fem un entrenament a un dels mapes que ofereix l'organització i que toca amb la zona de les curses de les etapes 3 i 4.

De les 4 curses, la 1era etapa era un sprint a La Riviere Drugeon. Es tracta d'un poblet petit amb un traçat que passa per zones urbanes i semi-urbanes. 

No es pot dir que sigui una zona fantàstica però la gran quantitat de controls propers els uns dels altres, tant del pròpi circuit com d'altres categories, ho fa més interessant.

La veritat és que corria aquest sprint pensant més en la classificació general dels 4 dies que per la cursa en sí. L'irònic de tot plegat és que faig error en tarjeta al no marcar la f18. Quin començament!!

A la 2a etapa ens espera una llarga molt llarga. El mapa i terreny molt interessant però el traçat més llarg del que cabia esperar.

Per la meva part, m'enfonso en la misèria. La cursa és molt llarga, no hi ha avituallament i jo no porto camelbak. També surto més ràpid del que hauria i a partir de la 1h 45min començo a buidar-me ràpidament fins acabar totalment deshidratat. 
A això se li afegeix diversos errors encadenats que encara allarguen més la meva agonia.

Faig 2h 32min , dels que els últims 45 minuts troto, camino i agafo rampes a les cames.
A banda del patiment físic, tècnicament gaudeixo molt de la cursa. La vegetació i el sòl són difícils de gestionar al mateix temps que macos a la vista.

A la 3a etapa tenim una mitja també molt llarga (51min temps de guanyador). 

El terreny és impressionant. Combina tant zones boniques de molsa amb d'altres d'aspres de lapiaz i branques a terra.
L'única pega del terreny és la gran quantitat de camins que té, doncs disminueixen la dificultat tècnica.

Em trec el mal regust de boca dels dos dies anterior fent una cursa acceptable. Físicament em trobo millor del que m'esperava després dels cansament acumulat del dia anterior.

L'últim dia i 4a etapa, ens espera una llarga on ens preveuen els temps de guanyador més llargs. Així que, després de l'experiència del 2on dia, surto molt tranquil i conservador. No vull desfondar-me i menys acumular errors per cansament.

Finalment, resulta que els temps no surten tant llargs com esperava i junt amb una cursa amb poques errades tèniques, acabo satisfet amb la 1h 53min que faig.

Després de les curses pugem a París de turisme i de tornada a casa fem dues parades tècniques, a Auvergne i a Aveyron a entrenar.