23 de febrer de 2015

Camp. Catalunya de Relleus 2015 - El Bruc

Després dels relleus del 2014 on corríem, però fora de competició, el Badalona Orientació aquest any volíem revalidar el títol de Campions de Catalunya de Relleus a El Bruc.

Després d'uns quants anys amb un mateix ordre de rellevistes, en aquesta ocasió tornem a col·locar-nos en una posició més clàssica. És a dir, el corredor més fort al final per si ha de decidir-se tot a l'últim relleu.

- En Lluís Ferrer, surt al primer relleu. Aquest és complicat, doncs molts dels equips col·loquen al millor del seus corredors aquí. Tot i anar amb el grup davanter, al control 8 perd el tren i entrega el relleu en 4a posició, just darrere del U.E.Vic i davant GO-Xtrem i COB a pràcticament 5min.

- Jo, surto al segon relleu. Tot i tenir clar com faré el primer tram, fallo l'atac al control i hi perdo 3'5min. L'error és greu però intento borrar-lo de la ment i seguir al màxim. De camí a la f3 veig al corredor de GO-Xtrem. Segueixo convençut que no podré atrapar als altres dos equips per culpa del error inicial. Sense saber-ho avanço al COB a la f7.

Vaig encadenant controls sense errors importants (10sg a la f8 i uns altres 10sg a la f13). Potser prenc més riscos dels necesssaris però ho faig perquè tinc la sensació d'anar per darrere. De fet, he avançat als equips catalans sense saber-ho però el corredor del OK Ozons de Letònia m'avança a mi.
Gaudeixo especialment de tot el tram després de la fita vista.

- El tercera i última posició surt en Tommi Tölkkö qui, tot i sumar uns 4 minuts d'error en 4 o 5 controls, acaba fent un molt bon temps i arriba en primera posició, proclamant-nos Campions de Catalunya. Tots tres molt satisfets!!!Felicitar al COB i U.E.Vic per les seves 2a i 3a posició al Campionat de Catalunya i al OK Ozons per la segona posició en el global.

12 de febrer de 2015

Costa Blanca 2015 - La Nucia

Ja feia dies que tenia ganes de competir en una cursa de dos dies i finalment ha arribat el dia. En aquesta ocasió ens desplacem a La Nucia (Alacant) on es disputarà el Costa blanca 2015.

Després de l'organització de la Copa Catalana a La Virreina, m'adono que porto mesos molt concentrat en l'àmbit de l'organització i que la competició ha quedat en un segon pla. Finalment, m'alegro de poder canviar de xip.

Després d'un any molt fluix per mi, aquesta temporada decideixo tornar a córrer a la categoria èlit. El meu estat de forma ha anat millorant respecte als últims mesos, però no estic en el mateix estat de forma que al 2013.

- El cap de setmana comença amb una mitja que puntua pel world ranking. Hi ha corredors molt bons, entre els quals destaca el suec Jonas Leandersson, qui ha sigut campió d'europa i del món recentment. Quin luxe!

Només girar el mapa, hi veig moltíssima informació. Vaig en compte. Després d'un primer control amb certa "sort" veig que he de controlar molt més si no vull fer cap error important.

Gaudeixo molt de la cursa, doncs tot i fer petites errades, no en faig cap d'important. Físicament, acabo molt cansat, doncs ho he donat tot.
Esperava un terreny amb molt de sotabosc però em sorprèn positivament. Gran quantitat de detall de retlleu i elements de roca i una vegetació amb poca visibilitat però sense ser brut.

- Diumenge, ens espera una llarga de 11'4km. Tot i que sé que portaré un ritme més còmode, em fa força respecte la distància i especialment en un terreny on els desnivells són importants. 

Començo trenaquil i els quilòmetres van passant. Aguanto bé. 
A la f16 tenim un canvi de mapa. No estic satisfet d'algunes de les meves eleccions d'itinerari, especialment de la f15, fet que em desmoralitza força en cursa. El principal error el faig a la f20, on cauen entre 2 i 3 minuts.

No gaudeixo tant de la cursa com el dia anterior, doncs els traçats em porten a repetir diverses vegades alguns trams que se'm fan una mica monòtons. 
Del que sí que acabo content és d'aguantar bé la distàcia i sortir motivat a seguir entrenant.