14 d’octubre de 2014

Trofeu Nazaries 2014

Després d'un any i mig sense córrer una lliga espanyola, en aquesta ocasió em torno a decidir. 
La veritat és que m'ha fet molta il·lusió tornar-hi; el llarg viatge, els dos dies de curses, la visita turística del dissabte per la tarda, el trobar-se amb amics i coneguts tant lluny de casa...

Les curses han sigut a les zones de xaragalls de Guadix i Benalúa. Un indret fantàstic per a fer-hi orientació degut a la gran quantitat de detall de relleu.

Dissabte corríem la llarga en un mapa nou on combinàvem zones planes i amb vegetació que dificultava la visibilitat amb els clàssics xaragalls de la zona. Tot i no ser una cursa senzilla en absolut, si que acabo amb la sensació de predomini del factor físic sobre el tècnic. Bé, ja se sap, es tracta d'una llarga.
No faig massa errors tot i algun moment de desconcentració. Acabo satisfet de la cursa.

Diumenge fem la mitja a un terreny on ja s'havia corregut l'any 2008 i on jo hi havia corregut. En aquella època, jo portava un parell d'anys fent orientació i em va semblar una cursa increïblement tècnica. I de fet, ara m'hi segueix semblant tot i haver millorat en relació a llavors.

El recorregut comença per una zona no massa complicada i força física i a partir de la f5 entrem en l'univers de xaragalls que fan que gaudeixi al màxim del circuit. Hagués volgut que no s'acabés mai! Bé, físicament no ho portava tant bé! :-p
Tot i fer una bona cursa, cauen alguns petits errors però que fins a cert punt "m'auto-perdono" degut a la dificultat de la zona.

Cap de setmana dur per la quilometrada en cotxe (8h + 8h) però amb sensacions retrobades i molta felicitat! ;-)

 

6 d’octubre de 2014

Camp. Catalunya de Llarga 2014 a Gurb

Aquest diumenge hem corregut el Campionat de Catalunya de Llarga Distància a Gurb, a tocar de Vic.

El terreny és típic de la zona d'Osona. Zones obertes de marga plenes de xaragalls, camps de sembrat, boscos de vegetació més aviat densa i desnivells sobtats.

Durant el dia anterior i la mateixa matinada plou amb certa intensitat, així que el sòl és humit. Tot i així no trobem el fang que imaginàvem. Durant les hores de cursa ens fa molt bon temps.

L'any passat, en aquest terreny, hi vam córrer una mitja, així que ja tinc una idea de quin tipus d'orientació ens espera. I la veritat és que em trobo força encertat navegant i atacant els controls. 
No perdo contacte amb el mapa pràcticament en cap moment. 

El traçat és de llarga distància, amb pocs controls i amb prioritat a les eleccions de ruta i al factor físic. El fet de córrer a 1:10000 per una zona amb tant de detall de relleu fa que no trobem controls a les zones més tècniques de xaragalls.

Faig algun error (f3, f10, f12) però en termes generals faig una bona cursa. Acabo cansat físicament però molt satisfet!