24 de juny de 2013

Takas 2013 - Lituània

Aquest juny, després de sis anys seguits anant al Jukola, decideixo canviar de destí i provar terrenys desconeguts. El nou destí serà Druskininkai, Lituània.

El nom de la competició: Takas 2013 i es tracta de 4 dies de competicions amb sortida a la caça l'últim dia. Seran 3 curses de bosc i un sprint urbà.

A part dels lituans hi ha força afluència de bielorussos, letons i russos. Paral·lelament es disputen també curses de Btt-O. El nivell organitzatiu és excel·lent.

L'últim dia que vaig córrer va ser pels relleus a Llers on em vaig lesionar el peu. Així que viatjo i ni tant sols sé si podré o no córrer... afortunadament amb un terra tant tou, no tindré cap problema. L'únic inconvenient serà l'estat de forma després de 11 dies totalment parat.

Viatgem el dimecres a la tarda i dijous tenim la primera cursa. No obstant, és a partir de les 16h, així que pel matí farem un petit entreno a 30km de la zona de competició.

Tots els mapes que utilitzem aquests dies i tots els que he pogut veure amb antelació son amb equidistància 2'5 metres, doncs el país no té sistemes muntanyosos.

A la tarda comencem amb la primera cursa i ens esperen 7'9km dins d’un mar de dunes
Surto com si d'una mitja es tractés i com si estigués en plena forma, però molt aviat m'adono que no puc mantenir el ritme. A part, el terreny és molt net i amb molt bona visibilitat, fets que encara permeten córrer més ràpid. 
Fallo la f1 principalment i les f16 i f19.
Ho dono tot i acabo rebentat. Del sobre-esforç (dedueixo) a la nit començo a trobar-me malament de l'estomac.

El divendres tenim 11'5km a l'est de la mateixa zona del dia anterior. En vistes del cansament del dia anterior, decideixo sortir molt tranquil, tot i així no puc mantenir-lo i he de caminar en moltes ocasions. És desesperant veure com en 11 dies he perdut tant! ...però, agraeixo poder córrer, doncs no ho tenia clar abans d’arribar al país. Fallo la f11 i la f17.

El tercer dia, el dissabte correrem un Sprint a Druskininkai en una zona residencial no excessivament tècnica. El mapa combina una zona urbana amb un petit parc. Divertit però no és el tipus de cursa que més gaudeixo. No faig pràcticament errors però el ritme és baix.

I finalment diumenge, a pocs centenars de metres d'on ens allotgem, ens esperen 9'5km amb sortida a la caça. El terreny és encara més ràpid que els dos primers dies. En alguna zona tot és tant pla que només et pots guiar de la brúixola. A banda, en algunes parts la vegetació ja no és tant neta com els dies anteriors.
No tinc intenció de donar-ho tot, però atrapo a un parell que sortien abans meu i... ja se sap, m'acabo picant! Fallo la f4 i principalment la f10.

Quatre dies de curses en terrenys de luxe i de molta qualitat!!

10 de juny de 2013

Camp. Catalunya Relleus 2013 - Llers

Els sempre emocionants Campionats de Catalunya de Relleus es celebraven aquest any a Llers, en un mapa utilitzat el 2010 però que semblava un altre de completament nou.

Desgraciadament, els incendis del 2012 van arrasar grans extensions de bosc del Empordà, i Llers, no en va ser una excepció. Per a l'orientació, però, s'ha de dir que antigament aquest mapa era molt limitat ja que tenia moltes zones de vegetació molt densa per on no es podia transitar i que ara son obertes o de bosc net de sotabosc.

Molts imaginaven que la cursa seria poc tècnica, però la gran quantitat de murs i algunes zones molt pedregoses feien que haguessis de mirar molt bé per on trepitjaves en comptes de mirar el mapa. Jo, personalment vaig poder-ho comprovar quan de camí a la f11 una branca cremada punxeguda em va travessar el calçat per la sola i se'm va clavar al peu. El dolor va augmentar ràpidament i intensa però en calent vaig acabar la cursa. Avui no puc ni caminar, ni recolzar el peu, ni tant sols calçar-me!

Els meus companys d'equip, en Tommi Tolkko i en Lluís Ferrer, com és habitual, van fer molt bones curses i em van entregar el relleu en primera posició. Abans de sortir sabia que disposava de uns 3min per davant dels GO-Xtrem i d'uns 5min per davant del COC. No era massa però si feia una bona cursa seria suficient.

Bé, començo molt bé, clavant tots els controls fins que a la f6 em cauen més de 3 minuts d'errors. Jo no me n'assabento però el corredor dels Grions em veu. Afortunadament, jo no a ell i segueixo concentrat fent la meva cursa. Vaig molt fort i el cansament és alt. Trobo bé els controls fins just abans de la f11 on em clavo la maleïda branca. A la f13 perdo uns 30sg més, però ja soc molt a prop de la fita vista i l'últim bucle és curt i senzill. De camí a la f16 miro enrere i no veig ningú Afluixo una mica tot assegurant els controls restants.
Una cursa molt emocionant que gaudeixo moltíssim tot i acumular una nova ferida de guerra, fet que ja comença a ser habitual aquest 2013.

4 de juny de 2013

Rogaining Serra Catllaràs

Aquest diumenge pujava fins al Santuari de Falgars per córrer al rogaining popular que es feia paral·lelament al de copa catalana.

Sense estar al 100% de l'esquena i just abans dels campionats de Catalunya de relleus, no volia fer una cursa de 6h així que 3h serien més que suficients i ideals per gaudir dels meravellosos terrenys de la Serra de Catllaràs. Com que aquest any la sort no m'acompanya, durant la setmana anterior tampoc puc entrenar per una infecció en un dit del peu.

Comencem a les 12h del migdia, la temperatura és ideal i fa un dia assolellat.

L'escala és 1:15000 i l'equidistància és de 10 metres. El mapa està més detallat que el d'un rogaining en quant a la vegetació. El desnivells son molt forts.
Inicialment calculo que haig de poder fer uns 15km lineals, però no comptava amb tant de desnivell. Intento traçar el més recte possible per compensar, però acabo fent tant sols uns
11km lineals.

Faig pocs errors exceptuant a la f35. No entenc la vegetació (veig molts arbres tal·lats recentment) i vaig molt just de temps, així que haig de deixar-la. No puc evitar frustrar-me després del desnivell que aquesta implica quan ja vaig just de forces.

Gaudeixo de la cursa, especialment per poder haver fet gran part del recorregut fora de camins. Bon entreno en un entorn magnífic.