30 de gener de 2013

Costa Blanca 2013 - Villena

Comença la Lliga Espanyola 2013 amb el Costa Blanca. Les dues curses, mitja i llarga es corren a la Sierra de Salinas, a Villena.

Comencem dissabte amb la mitja, que a més a més de lliga també es WRE, així que observem l'assistència d'alguns estrangers.
El terreny és aspre tant pel que fa al sòl com per la vegetació. Has de lluitar constantment amb el sotabosc i branques baixes al mateix temps que tens que vigilar de no relliscar o deixar un turmell en el terra pedregós i esmicolat.

Tot i la duresa del terreny, l'orientació hi és divertida. La poca visibilitat augmenta considerablement l'exigència tècnica .
A excepció de la f3 on hi deixo uns imperdonables 9min, a la resta de cursa no hi faig grans errors. Tot i ser una mitja, el temps de guanyador ha superat en 10min el temps previst en aquesta modalitat.

Diumenge, a la llarga ja puc preveure que necessitaré pel voltant de 2 hores per fer un circuit amb menys controls que el dia anterior però amb molt més desnivell a proporció.

El meu estat físic degut a un període d'inactivitat per lesió fa que noti molt més la mala forma física en relació al dissabte. Se'm fa llarga, especialment  després del control f13. Fallo especialment les f8, f16 i f17.

Gaudeixo molt del cap de setmana però la part negativa tot plegat és que quan arribo a casa després de 5h de cotxe, torno a tenir fortes molèsties d'esquena que m'obliguen replantejar-me la temporada.

22 de gener de 2013

Stage Pre-CEO 2013 - Aveyron

Cada any la FCOC organitza un stage d'entrenaments en un terreny lo més semblant possible als CEO. En aquesta ocasió ha sigut a la zona de l'Aveyron, una de les meves preferides per la seva exigència tècnica.

Com ja va sent habitual en els meus últims desplaçaments a Le Caylar, les condicions meteorològiques son força dolentes. I és que durant tot el cap de setmana ha estat plovent, el sòl estava nevat, les temperatures rondaven els 0ºC i el vent bufava a 40km/h amb ratxes de fins a 90km/h.


Després de 15 dies parat per molèsties a l'esquena que... per cert, no he solucionat, no sé si aguantaré més d'un entreno seguit. Tot i els dubtes de si fer o no aquests entrenos surto el matí de dissabte després de treballar i en unes 3'5 hores soc a la zona.

El camí d'accés a l'entreno està inaccessible així que toca fer un parell de quilòmetres extres fins al triangle d'anada i un parell més de tornada.
Les condicions adverses aviat se m'obliden quan entro en els tècnics laberints de roca del mapa Els Rocs de Lauredou. L'únic moment crític és de camí a la f15 on el vent bufa amb molta força que amb l'únic que puc pensar és amb el dolor a la cara que pateixo degut al fred. Un circuit que seria tot un repte en un dia de sol es converteix en una aventura.

Per la tarda... bé, unes 3 horetes més tard, faig un segon entreno al mapa de Les Rives molt a prop de Le Caylar. El circuit és força més curt però igual de tècnic.
La zona té gran quantitat d'elements de roca i poc desnivell. El cartògraf, Ray Hulse no és el mateix al del matí, Marian Cotirta, i això obliga a canviar de xip ja que la representació de les roques varia força.
Un cop fet l'entreno, tot i estar congelat, estic doblement satisfet ja que poc abans de començar-lo estava pràcticament decidit a quedar-me refugiat a l'hotel.

Al matí de diumenge, surt el sol i sembla que ens farà un dia radiant tot i trobar-nos a -3C. Però quan estem a punt d'arribar al mapa de Les Bouzigasses comença a nevar amb intensitat i el vent bufa amb més força que mai.
Tot el grup decidim anar a fer l'entreno que teníem previst fer a la tarda al Llac de Salagou.i evitar-nos quedar atrapats a les aquelles carreteres secundaries enmig del no res.

Al llac, l'alçada és inferior i les condicions meteorològiques son molt més favorables. Aquest últim entreno és molt diferent als anteriors, en aquest substituïm la dificultat tècnica dels laberints de roques pels de xaragalls

Seguidament ja baixem cap a terres més càlides. Possiblement no hagi pogut aprofitar dos dies d'entreno tot lo desitjat, però s'ha fet el que s'ha pogut degudes les circumstàncies.