23 de novembre de 2011

Ciutadella de Roses - Castell de Figueres

.
Últim cap de setmana de competició de l'any a terres gironines. Es cel.lebren el Campionat de Catalunya d'Esprint i una Copa Catalana de Mitja.

Dubto fins a l'últim moment de si córrer o no, doncs porto tota la setmana força refredat i sense poder entrenar. Tot i així, molt malament m'hauria de trobar per perdre'm una ocasió com aquesta on s'estrenen dos mapes.

Dissabte a la Ciutadella de Roses es corre l'esprint. És un terreny perfecte per a aquest tipus de modalitat. Murs, dobles alçades, passos dificils de veure i un bon traçat fan que, tot i no ser aquesta la meva modalitat preferida, disfruti molt de la cursa.
Em noto fluix físicament, però sobretot estic insegur, lent i indecís tècnicament.

Diumenge correrem una mitja a Figueres. Tot i les previsions de pluja, finalment fa un bon dia per gaudir del magnífic Castell de Sant Ferran i entorn.
Traçat que combina zones rústiques semiobertes amb els interiors del castell. Faig dos errors importants a la f14 i f20.

Fi de temporada, comença l'època de volum d'entrenaments per encarar amb bones condicions la temporada 2012.

7 de novembre de 2011

Camp. Catalunya Campdevànol

.
Aquest cap de setmana es cel.lebràven els Campionats de Catalunya de Mitja i Llarga Distància a Campdevànol (al Ripollès).
Tot i no ser l'objectiu principal de la temporada, aquestes dues curses figuràven com a segon objectiu en la meva agenda. No obstant això, per diferents motius, no les praparo com es necessari i com a conseqüència, la meva autoconfiança pel que fa a la meva forma física, tècnica i mental no és la idònia per fer uns bons campionats.

Dissabte correm la Mitja. Faig una bona cursa tot i que no lo suficiet, doncs em quedo a 23sg del podi.
El terreny i cartografia son esplèndits, amb moltes similituts en quant a formes del relleu, desnivells i vegetació a mapes de la zona com St.Jaume de frontanyà, Vallcebre, Saldes, Pobla de Lillet...etc.
Gaudeixo moltísssim de principi a fi. Comencem amb 3 controls molt ràpids per seguidament entrar a la zona de bosc i de forts desnivells. De la f11 a la f20, molts canvis de direcció en una part neta i tènica i finalment 4 últims controls en vessant i poca visibilitat. Trobo a faltar algun tram amb elecció de ruta. Fallo les f11, f18 i especialment la f21.
Sensació agredolça, doncs ho passo genial i faig una cursa acceptable però no assoleixo l'objectiu marcat, fer podi.

Diumenge correm la Llarga. No surto tant motivat com el dia anterior i físicament, em noto molt desgastat, doncs a la mitja de dissabte ho he donat tot. Tot i així, la intenció, és fer-ho lo millor possible i deixar-hi totes les reserves disponibles!!
Pràcticament més de 40 minuts fins a la zona de sortida. Voldrà dir que el terreny s'ho val? ...sí, efectivament, el terreny no decepciona!

Després de córrer a 1:7500 a la mitja, necessito un parell de controls per habituar-me al canvi d'escala. En aquesta ocasió a 1:10000.
No faig una mala cursa però acumulo cauen molts segons error rera error (...f2, f10, f13, f14, f18, f20 i f22) Cap de molt important però sí en el conjunt.
Traçat divertit, amb molts controls però per ser una llarga, no massa eleccions de ruta. Un cop arribaves a la f24 dona la sensació que la cursa pràcticament ha acabat, però res d'això. Aquests 3 últims controls seran l'últim repte de la cursa.

Magnífic cap de setmana d'orientació i Campionats de Catalunya! Felicitats a l'organització!!
.