23 de maig de 2011

Entrenos a Capolat i Mataró

.
Falta un mes pel Jukola, així que si els volcans Islandesos ens ho permeten, ben aviat tornarem a disfrutar dels terrenys nòrdics. És per això que no puc baixar l'intensitat d'entrenament ni tampoc la quantitat d'entrenos tècnics.
Els terrenys propers no tenen res a veure amb els escandinaus però la rutina de mapa és important des del meu punt de vista.

Així que divendres m'arribava a Mataró. Aquesta és una zona de típica del litoral català. És a dir... forts desnivells, molts camins i sobretot una vegetació densa i no massa agradable. Tot plegat, ideal per estar una bona estona al bosc, just en el que jo estava interessat.

Passo una bona estona, això sí, estic pràcticament 2h lluitant amb esbarzers, branques, argilaques i les fortes pujades de la serralada litoral.
Errors... uns quants, però majoritàriament perdo temps llegint el mapa una i una altra vegada degut a la gran quantitat de detall. Per altra banda, la vegetació sovint m'impedeix travessar per on planejo.


Diumenge estava inscrit a una cursa de muntanya a St Jeroni de la Murtra però a última hora rebo una invitació del COB per fer una cursa-entrenament a Capolat. Ni m'ho penso!! Al berguedà falta gent!!
Tinc 1'5h de cotxe fins a la zona i tot i sortir de treballar força cansat, algo refredat i afònic, estic exitat per tornar a córrer als meravellosos terrenys on és van disputar els Campionats de Catalunya 2010.
Per si això fos poc, per a l'entrenament hi han col·locat teles i fins i tot sportident. Quin luxe! Per acabar-ho d'arrodonir, al mapa, s'han eliminat les tanques i els camins.

Faig alguns petits errors però sobretot perdo molt de temps a la f11 al travessar una zona de vegetació molt densa i a la f16. Acabo molt cansat físicament però satisfet.

15 de maig de 2011

2 Dies del Pirineu 2011

.
Aquest any l'esperat Trofeu dels 2 Dies del Pirineu, al igual que l'any passat, s'ha disputat a l'encantador municipi de St Jaume de Frontanyà, a la comarca del Berguedà. En aquesta edició repetíem en una part del mapa de l'any passat però també n'estrenàvem una de nova.

La qualitat dels mapes i dels terrenys, juntament amb l'enorme esforç de l'organització han tornat a fer-nos gaudir de dos dies de curses.
El dissabte començem corrent una mitja. El mapa és totalment nou per a aquesta cursa i el terreny, com a característiques principals, te força desnivell i vegetació que en certes ocasions a part de dificultar la visibilitat, t'obliga a modificar el teu itinerari.
Els traçats son divertits tot i que sense massa opcions de tria d'itinerari. Els principals errors els tinc a les f2, f14 i al bucle final on el cansament ja s'apodera de mi i vaig de la f19 a la f22 directament. Afortunadament me n'adono i evito l'error en tarja.

Diumenge correm una llarga. Exceptuant la preciosa zona de la cantonada nord-oest del mapa, la resta la coneixem de l'any anterior. Aquest fet, però, no implica que sigui una cursa senzilla, doncs en la major part del traçat la vegetació impedeix força la visibilitat.
No acabo massa satisfet de la meva cursa ja que a més a més d'encadenar uns quants errors seguits (f7, f8, f9 i f10) tampoc estic massa content de les eleccions d'itinerari d'alguns dels trams més llargs (f13, f17 i f23). Físicament acabo força cansat dels dos dies de curses.
.

10 de maig de 2011

Trofeu Comarca de Jiloca

.
Última lliga espanyola abans de l'estiu. En aquesta ocasió a la zona de la Comarca de Jiloca, provincia de Terol.
Tot i inicialment tenir previst desplaçar-me a Clermont Ferrand per aquestes dates, finalment la distància junt amb certa desinformació sobre les curses franceses fan que em decanti per córrer a Calamocha.

Com ja és habitual últimanent, em sorprenc positivament en quan als terrenys i mapes de la zona on es disputaran les curses.

El dissabte, després de les més de 3h de viatje fins a la zona de competició, em trobo un terreny molt net, amb molta visibilitat i amb un mapa molt detallat, sobretot pel que fa a vegetació. Tot i no tenir un desnivell excesiu, trobo la cursa molt física degut a la baixa dificultat tècnica.
Personalment no gaudeixo massa del traçat, doncs en els més de 8km de recorregut no hi ha cap elecció de ruta complicada.
No m'exigeixo un ritme alt de cursa així que faig poquets errors (f1 i f11)


Diumenge ens esperen pràcticament 11km amb uns 560m de desnivell, així que començo força tranquil. El terreny no té res a veure amb el del dia anterior. Forts desnivells, diferents tipus de penetrabilitat en quan a la vegetació, elements rocosos, zones de xaragalls... en resum, bastant més interessant. Els traçats son interessants i exigèxen concentració de principi a fi.

No acabo tant cansat com m'esperava, doncs tot i gaudir molt de la cursa, no surto motivat a donar-ho tot físicament. Suposo que per aquest maateix motiu, tampoc faig cap error important.