24 d’abril de 2010

Cursa a la Fageda d'en Jordà

.
Aquest dissabte volia provar-me en una cursa de muntaya i ha sigut a La Fageda d'en Jordà (Olot). Un escenari inigualable. Inicialment la cursa havia de ser de 11.111m pero finalment i per motius organitzatius ha passat a ser de 13km amb algo mes de 330m de desnivell.
.
Haig de confessar que és la primera cursa que corro sense buscar fites així que no sabia exactament quines serien les sensacions, quin ritme tenia que portar, si havia de començar suau i acabar fort o viceversa... en fi, una novetat total.
.
La cursa començava pujant suaument durant un quilòmetre. Despres vorejava el volca del Croscat en un pla d'uns 3km mes fins que arribàvem al Volcà de St Margarida on ens enfilavem ràpidament fins al km6. Personalment haig de dir que en les pujades és on m'he sentit més comode. Si més no, en aquestes era on podia deixar enrera algun corredor. Després de pujar al volcà baixavem ràpidament per tornar a remontar durant 1km més.
.
.Arribant al km10 ha sigut on la cursa se m'ha començat a fer dura. Tot i que en el km11 entravem en la preciosa zona de la Fageda, no he pogut disfrutar massa de l'entorn ja que amb prou feines podia controlar el terra per no deixar-hi un turmell. El km12 no arribava mai!
Finalment acabava al km13 en 59,20min de carrera, a 7min del guanyador. Satisfet!  
.
Bé, ha sigut un entrenament de luxe, però a anys llum de l'emoció d'una cursa d'orientació!
.

19 d’abril de 2010

Trofeu Navalcan - Toledo

.
Aquest cap de setmana corríem a Navalcan, en uns terrenys on ja s'havia corregut abans però que per sort, per mi eren nous.
.
Les previsions meteorològiques feien preveure que ens remullaríem sí o sí, però, una vegada més, els pronostics fallen més que una escopeta de fira. El dissabte fa un solet que a alguns els envermelleix el front i tot i... diumenge a la llarga plou suaument només durant la primera mitja hora de cursa.
.
El divendres al arribar d'hora em permet provar el Model Event. El terreny és impressionant. Faig el circuit que l'organització ens prepara i després em passejo per la zona central del mapa intentant entendre el criteri en quant als elements rocosos. Es fa molt evident que s'ha de navegar utitlizant el retlleu i utilitzar les roques només en l'atac a la fita.
.
El dissabte correm la Mitja. Després de les males curses al CEO, surto conservador buscant recuperar la confiança. Bé, no faig una cursa perfecta, ni molt menys, pero acabo prou satisfet.
En total fallo uns 4min entre les f10, f11, f13 i f23. És un terreny tècnic però ràpid i amb zones de força desnivell.
.
El diumenge, a la mateixa zona del model event, correm la Llarga. Surto amb la tèrmica, pero abans d'arribar a la primera fita ja em sobra, doncs aviat para de ploure. Els preciosos terrenys humits, il.luminats pels rajos de sol, fan realment agradable orientar-se en els 10'7km que l'organització ens ha preparat.
Els traçats tenen un parell o tres d'eleccions de ruta, de les que no en surto gens satisfet (per altra banda, habitual en mi). Són les f2, f26 i sobretot f10. Satisfet de la resta de la cursa, tot i deixar-hi més d'1 minut en la f13 i alguns segons a la f27.
.
El pitjor del cap de setmana serà la tornada a casa! Les cendres del volcà d'Islandia acaba afectant els vols del nord de la península. Afortunadament, em puc afegir amb una colla que va en furgoneta i que aconsegueixen prolongar-ne el lloguer. Despres de deixar el meu cotxe a l'aeroport, marxem cap a Barcelona i arribem a mitja nit a casa. Es pot dir que tenim molta sort de no haver-nos quedat tirats a Madrid.
.
Tot i les moltes hores de viatje, els terrenys i mapes han merescut molt la pena!

7 d’abril de 2010

CEO 2010 - Becerril de la Sierra

.
Aquest cap de setmana a Becerril de la Sierra (Madrid) s'han cel.lebrat els CEO 2010. Durant tres dies hem corregut 4 curses de gran nivell tecnic i fisic.
.
Personalment han sigut tres dies de carreres nefastes. Feia temps que no encadenava tants errors seguits. Podria provar de trobar tot un seguit d'excuses pero el cert es que tot i haver-me preparat per aquests campionats, no he estat gens fi tecnicament.
.
No tinc ni temps ni ganes per lamentar-me ni frustrar-me, aixi que ja estic plantejant-me els tipus d'entrenaments que necessito per corretjir errors i afrontar futures competicions.
El que si que he extret, i amb molta claredat, es quin aspecte tecnic en concret necessito millorar!
.
El dijous arribant de Galicia, feiem el Model Event. A escala 1:15.000 els detalls es veuen molt petits. Es preveu un mapa molt carregat de detall amb practicament totes les corbes auxiliars intercalades. Tot i aixi, promet uns terrenys interessants.
.
El divendres comencen els CEO amb la Llarga. Es una cursa dura i molt psicologica. Despres de fallar la f2 i deixar-hi una quantitat innombrable de minuts, em desmotivo totalment. Deixo d'apretar i em limito a finalitzar el recorregut. Tot i aixi, segueixo fallant! ...a la f3, f8, f11, f13.
Possiblement es la cursa que menys disfruto dels tres dies.
.
Al mati seguent, els Relleus. Estic realment motivat per a aquest esdeveniment. Corro amb en Dudu i amb en Marçal en el 3er equip catala.
Segueixo amb la meva acumulacio d'errors (f1, f4, f6).
Tot i ser en la mateixa zona que a la llarga, correm en una part molt mes interessant, tecnica i disfrutona!
.
.
A la tarda del mateix dissabte toca el Sprint.
Tot i practicament no poder dinar mes les 2h de quarentena, haig de dir que la cursa s'ho val. Es una carrera interessant, tecnica i realment divertida. Subdividida en 3 parts realment diferents se'm fa curta i tot.
.
Quan finalitzo el recorregut em dona la sensacio que a l'organitzacio se'ls ha quedat curt el traçat, pero al comprovar el crono descobreixo que porto practicament 19min de cursa i ni me n'he adonat.
Tot i no ser la modalitat que millor se'm dona, haig de dir que el Sprint ha estat la cursa que millor m'ha anat en aquests campionats.
. .
El diumenge, i ja bastants cansat fisicament, afrontem la Mitja. Per les dades que dona l'organitzacio, el desnivell es força elevat i... tenint en compte la curta distancia (4,3km) es preveu que sera una cursa força tecnica.
.
No puc dir que faci una bona carrera, doncs, fallo uns 12min en tant sols 2 fites, pero no em puc quexar de la resta de la cursa. Els traçats fan interessant un terreny que a mes a mes del fort desnivell presenta una vegetacio poc agradable.
.
.