23 de març de 2010

St. Agustin de Guadalix

Aquest cap de setmana tocava lliga espanyola a Sant Agustin de Guadalix (Madrid).
.
Torno a casa altre cop amb regust agre-dolç! I es que de nou faig una mala Llarga pero una bona Mitja.
 .
Tant les eleccions d'itinerari com la seva execucio no son el meu fort i ho demostro el dissabte a la Llarga quan de cami a la f3, en una bifurcacio de carreteres, agafo la que no es i fins i tot em surto de mapa. Intento anticipar trams futurs en aquest tram quan m'adono que hi ha algo que no quadra! Perdo molta motivacio despres d'aquest error.
En l'altre tram d'eleccio de ruta ( f10 ) em complico la vida i no escullo el millor itinerari. Acabo força frustrat despres de la cursa i mes quan sortia molt motivat!
.
Al igual que a Cehegin, recupero els anims a la Mitja. Aquest cop intento no perdre la concentracio de principi a fi, no correr mes del que puc llegir i apretar tot el que puc quan el terreny m'ho permet.
Errors: perdo 30seg a la f6 al traçar-la recta quan era millor vorejar per la dreta. Surto malament a la f16 on perdo practicament 1min. No em puc queixar de la resta de la cursa.
Es una cursa molt rapida i dura fisicament. Forts desnivells i vegetacio que permet correr al 100%.
Tambe es una carrera tecnica, tot i que moltes de les fites es veuen des de lluny.

15 de març de 2010

Le Caylar i Llers

.
Aquest ha estat un cap de setmana de molta orientació! Començavem el divendres desplaçant-nos a Le Caylar (França) on hi han uns terrenys únics per a millorar tècnicament i on faríem un total de 4 entrenos (3 diurns i 1 de nocturn).
.
Quan arribes a Le Caylar, la sensació és de que et trobes en un racó de món. Faig aquest comentari perque us feu la idea de la sorpresa que vam tenir quan fent el 1er entreno del divendres, ens n'adonavem de que no estavem sols corrent per la zona. Ni més ni menys, coincidim amb la selecció noruega. Coincidim amb campions i medallistes en campionats del mon com Marianne Andersen, Anne Margrethe HauskenOlav Lundanes, Holger Hott i també amb Øystein Kvaal Østerbø, qui ens proposa fer un entrenament conjunt i que finalment no farem.
.
Per la nit, entrenarem en el mapa de La Couvertoirade. Aquest és un mapa on he corregut força cops abans pero al fer-ho de nit pràcticament sembla que sigui la primera vegada. La nit és freda ( 0ºC ) però aviat entrem en calor. Faig alguns errors pero me n'ensurto prou  bé en les tirades llargues que són les que a priori em fan més por.
.
El dissabte seguim amb els entrenos. Seguim per la zona, però en dos altres mapes també realment tècnics. Un entreno pel matí, un altre per la tarda i cap a Figueres on em trobaré amb la Silvia i on passarem la nit de cara al diumenge que es corre la Copa Catalana a Llers.
.
Bé, ha arribat el dia de la cursa en el mapa que tantes hores m'ha costat. Em fa molta il.lusió veure-hi la gent corre.
Ja que sóc allí, aprofito i corro el circuit d'HE. Físicament estic bastant/molt cansat dels dos dies anteriors pero apreto tot el que puc ...i es que els CEO ja estan aqui i vull arribar-hi amb el màxim de forma possible!!
En quan al mapa, la crítica és prou bona i en surto satisfet. La única critica negativa va dirigida a la gran quantitat de zones de vegetacio densa que esgarrinxen als corredors.
.

8 de març de 2010

Costa Calida 2010 - Cehegin

.
Per fi arriba el Costa Calida! Despres de perdre'm Sta. Pola(Alacant) i Ronda (Malaga) finalment puc correr la meva primera lliga espanyola del 2010.
.
Aquest any el costa Calida es corre a Cehegin amb terreny i mapa nous. L'organitzacio ens promet un dels millors terrenys de Murcia i efectivament, no ens decepcionen i podem gaudir d'una zona de molt de detall de relleu amb multitut d'aixaragalls, torrenteres, micro-relleu... etc.
Tot i les prediccions de pluja per tota la peninsula, la climatologia ens fa costat i practicament no cau ni una gota durant totes les hores de cursa.
.
El divendres corro el Model Event. Tot i que aquest es troba a uns quants quilometres de la zona de competicio ja començo a intuir la dificultat i el repte tecnic que ens espera l'andema.
.
La Llarga son 13km i a 1:15.000 aixi que em plantejo mantenir un ritme de cursa tranquil i evitar errors. Be, una cosa es el que es preten i l'altra el que s'aconsegueix, doncs tot funciona be fins al canvi de mapa a la f11 on s'ennuvola la meva concetracio i començo a fer errors insalvables i imperdonables.
.
Observant els recorreguts del gps no puc evitar sentir vergonya i tot. Després de fallar estrepitosament la f12, fallo la f13, la f14, la f18, la f19 i finalment la f22. Amb tot el recital d'errades, passo 2h 15m al bosc el que a més més implica un desgast important. Això sí, tot i la terrible cursa puc disfrutar d'un terreny i mapa increibles!
No puc negar que la decepcio que sento es important. Afortunadament em queda el diumenge per arreglar l'esgavell i recuperar la confiança i motivacio.
.
.
El diumenge a la Mitja, la sortida es a la caça. Es a dir, se surt en l'ordre i a intervals de temps exactes als obtinguts el dia anterior. A partir de la 1/2 hora del temps del guanyador se surt a intervals de 1min. Gracies al mal resultat del dia anterior surto dels ultims i al fer-ho ja a intervals d'1 minut em permet atrapar a alguns dels corredors que surten davant meu. Fisicament no noto en exces l'esforç del dia anterior.
.
Aquest cop faig una bona carrera, no perdo la concentracio i ho dono tot! No vol dir que no falli alguns segons per aqui o per alla pero en termes generals acabo satisfet i puc marxar cap a casa amb bon regust de boca. Sort, perque la tornada sera llarga, ja que a més a més de les 6h de cotxe ens esperaran 2h extres parats a l'autopista per retencions.
.

1 de març de 2010

Parc del Mediterrani i Copons

.
Mentre alguns orientadors catalans corrien per Andalusia, vaig decidir aprofitar les populars que es feien aquí a casa per tal de córrer a ritme de cursa durant dos dies seguits i poder veure com em trobava a nivell físic.
.
El dissabte corríem al Parc del Mediterrani, a Castelldefels, on tot i tractar-se d'uns 8km el format era més semblant al d'un Sprint que a una altra cosa.
Es tractava d'un recorregut lineal, un recorregut de memòria i finalment una altre recorregut lineal.
El pitjor error el cometo a la f2 del 1er sprint on revolucionat no anticipo l’itinerari i me la foto, deixant-hi més de 1min.
La zona es divertida i la cartografia correcta. Personalment però, crec que els traçats repeteixen alguna zona mentre se’n deixen alguna per utilitzar. Possiblement també es podrien haver evitat alguns cul de sac, sobretot en la part de memoria.
Be, tot i aixi, disfruto de la carrera que sobretot m’ajuda a desfogar-me de la nit més dura a la feina des de que soc a bombers!
.
Al matí següent ens desplacem a Copons, a prop d’Igualada. Aquest cop la Silvia i l’Uxia també hi correran.
Començo la cursa desconfiant de la cartografia però, a part d’aguns petits detalls, confesso acabar positivament sorprès!! Tot i carregat muscularment del dia anterior, puc mantenir un ritme alt de principi a fi.
.
Disfruto particularment dels petits carrerons del poble i de la zona SW d’arbres dispersos i alts marges.
.
Llegint la mala crítica de les curses a Màlaga, encara m'alegro més d'haver pogut disfrutar del bon ambient d'aquestes dues populars així com agraeixo el gran esforç dels organitzadors.