26 d’octubre de 2009

Campionats de Catalunya 2009 - Moià

.
Aquest cap de setmana del 24 i 25 d'Octubre s'han cel.lebrat els Campionats de Catalunya de Llarga i Mitja Distància a Moià. En aquesta zona ja s'havia corregut l'any passat en una Lliga Espanyola així que no era mapa nou, ja sabíem més o menys què ens esperava.
.
El mapa a simple vista sembla una cosa però en el terreny es complica considerablement. La vegetació en general dificulta molt la dificultat de pas així com la visibilitat i el terreny conté molts elements que, per criteri de simplificació, no apareixen en el paper.
.
El dissabte comencem amb la Llarga. Personalment faig una cursa terriblement dolenta, tot i començar molt bé durant els 6 primers controls. Trio i realitzo malament l'elecció de ruta de la tirada llarga (f9), m'encallo més de 8min a la f11 ...això junt amb tot un seguit de petits errors fan d'aquesta una de les meves pitjors curses de l'any. Físicament acabo molt cansat però no em vull imaginar com hauria acabat si no hagués vingut en bona forma.
.
El diumenge a la Mitja espero millorar l'actuació del dia anterior i recuperar l'autoestima.
El traçat és de molts trams curts, sense cap tirada llarga i de força exigència física.
.
Començo bé la cursa tot i tenir que disminuir la velocitat en algunes fites per inseguretat. Fallo la f6 (1min) però els pitjors errors seràn a la f15 on passo de llarg el control (3min) i la f22 on ataco la fita massa d'hora(2min).
Tot i els errors, acabo amb la sensació d'haver fet una bona cursa però pels resultats dels altres corredors veig que ho podia fer bastant millor.
.
En general un cap de setmana amb bones curses, dur, interessant i sense marxar de casa!
.

19 d’octubre de 2009

Trofeu Sierra Norte

.
Després dels Campionats d'Espanya de Bombers, tornem a la vida real. És a dir, a HE de Lliga Espanyola on les curses de Llarga Distancia fan uns 13km, i les de Mitja uns 5km i on els primers corren per sota de 6min/km lineals.
.
Les curses aquest cap de setmana han sigut a Paredes de Lozoya, en una zona molt propera a on es van correr els CEO 2007. Un terreny amb desnivells moderats, amb bona visibilitat i en general molt net. Es podia mantenir un ritme alt de carrera. Hi havia molt de detall de rases i forats i pocs elements rocosos, exceptuant les zones amb més pendent dels extrems del mapa.
.
Personalment, tot i estar decidit a assistir-hi, viatjo bastant desmotivat. I és que tant de temps preparant ens CEO de Bombers que un cop han passat necessito tornar a carregar les piles i motivar-me altra cop!
.
El dissabte a la Llarga no començo realment inspirat i acumulo minuts d'error ja a les primeres fites. Porto un bon ritme fins a la f17 on buido la bateria per complert. I és que, tot i que el desnivell marcat per l'organització son 400m, jo en compto uns 700m (sense tenir en compte els errors) i això ho acabo notant.
.
El diumenge a la Mitja, sortim en ordre invers als resultats del dia anterior tot i que amb un marge de 5min entre corredors. Aquest cop surto molt més motivat, amb ganes de fer una bona carrera, ...però em passo! Més concretament em passo de llarg a la f3, perdo practicament 5min en aquesta fita. Just al marcar-la veig arribar al corredor que sortia darera meu. L'intento deixar enrera durant les següents fites (f4 a f9) però a partir d'aquí seré jo qui aniré a remolc seu. És una cursa tècnica i divertida, però degut al greu error a la f3 i a la pressió i pique amb el corredor que m'atrapa, no arribo a disfrutar la carrera tot el que hagués volgut.

11 d’octubre de 2009

Campionat d'Espanya de Bombers 2009 - Totana

.
Les coses tenen el valor que tú els hi vulguis donar. I és que, aquest Campionat d'Espanya d'Orientació per a Bombers a Totana, ha sigut el meu objectiu des de fa aproximadament 1 any.
.
Tot i la meva poca experiència a l'hora d'elavorar un pla d'entrenament però amb l'ajuda d'en Jordi Sales, en Tommi Tolkko i el llibre "El entrenamiento del corredor d'orientación" d'en Minguez, vaig aconseguir planificar la temporada situant com a objectiu principal aquests Campionats. Així doncs, després de l'esforç que m'ha representat, no sé si us podeu arribar a imaginar la satisfacció personal que ha sigut poder aconseguir-ho!!
.
Els Campionats no consistien en una sola cursa sinó en la suma de temps de dos dies, dissabte la Llarga i diumenge la Mitja. Em vaig alegrar que fos així, doncs es beneficiava la regularitat i no tot es decidia en una sola carrera.
.
El divendres abans de la cursa ens desplaçavem a Totana sense la possibilitat de correr el Model Event, cosa que em tenia algo intranquil. I haig de confessar que aquella nit dormia realment malament per culpa dels nervis.
.
Al matí següent comença la festa! Surto realment motivat, possiblement massa. Son només 6km així que em marco un ritme de cursa alt. Cometo dos errors importants, un a la f4 on per uns moments penso que tot pot acabar en aquells instants, i en la f6 on em desvio del rumb exageradament. Ni de bon troç surto satisfet de la cursa però tot i així, acabo en 2a posició a 4segons del 1er així que diumenge, cursa nova!!
.

.
La nit del dissabte la cosa ja és diferent. Estic conveçut que ho aconseguiré així que dormo molt més relaxat que la nit anterior.
.
Diumenge a la Mitja, només començar, tenim una elecció de ruta. Un cop m'adono de la millor opció sé que a partir d'aquí hi hauran molts trams curts amb constants canvis de direcció! I això em va bé, o per lo menys molt millor que les tirades llargues.
.
Practicament no cometo errors durant els 3'8km del recorregut, però no vull abaixar la guardia ja que un error important i perdo el campionat. Mantinc un ritme alt des del primer control tot i que abans de sortir pensava en anar augmentant el ritme progressivament. M'adono que la f13 al estar situada en una zona amb vegetació espessa pot ser perillosa així que me la prenc amb calma i l'asseguro. A partir d'aquí ho acabo de donar tot i aconsegueixo baixar dels 28min. Estic convençut d'haver recuperat aquells 4sg!
.
Normament no m'agrada parlar de resultats en aquest bloc, però en un cas com aquest em permetreu que faci una excepció i presumeixi una miqueta!! ;-).
.
.
1er - Benet Totusaus Gargallo - Bombers de Barcelona
2on- Lleí Viles Bonet - Bombers Generalitat de Catalunya
3er - Jorge Bellver Navarro - Bombers Valencia, Lliria
4rt - Iván Trigales Delgado - Bombers Madrid
- Paulino Rubio Sánchez - Bombers Castella la Mancha
.
.
.
.
. ____________________________________________________________________
.
Entrenaments a Múrcia
..
Els 4 dies abans de la cursa de Lliga Espanyola a Cofrentes (Valencia) tenia pensat baixar fins a Múrcia per preparar el tipus de terrenys que em trobaria als Campionats d’Espanya de Bombers a Totana. Així que vaig planejar 5 entrenaments als mapes de La Muela, La Sierra del Oro, La Sierra del Molino i a la Sierra del Fraile.
.
.Començava el dimarts dia 22 de Setembre a la tarda a la Sierra del Fraile (Alacant), terreny on s’havia disputat la Mitja dels CEO 2009 d’aquest any i on jo per un esguinç el dia anterior no havia pogut correr.
.
Per sort meva, hi havien plastics als punts de control, així que puc disfrutar sense dubtes del recorregut que realitzo. Faig 3 series intenses de 10min evitant les eleccions per camins (f16). La pluja fa acte de presencia però no desmeriex aquest terreny tant tècnic.
.

.
Al matí següent ja a Múrcia entreno a la Sierra del Molino, on va ser la Mitja dels CEO 2008, que tampoc havia pogut disfrutar. Torno a fer series de 10min. La idea és correr a ritme de cursa però intercalant descansos per poder aguantar els 4 dies d’entreno més la cursa a Cofrentes. Aquest cop fallo bastant més que el dia anterior i no puc aprofitar l’entrenament com cal. Faig bastantes parades per resituar-me i per intentar entendre el terreny.
.
.
A la tarda, a la Sierra del Oro, segueixo igual de poc inspirat i per si no fos poc, la forta pluja s’afegeix a la festa.
.
Faig un recorregut amb alguna tirada d’elecció d’itinerari però a mig entreno he de retallar per culpa de la intensitat en que cau l’aigua. Tampoc es questió d’agafar un refredat tant a prop dels Campionats de Bombers.
..
.
.
.
El dijous la cosa ha canviat radicalment, fa un sol de justicia! Aprofito i entreno a La Muela, terreny amb gran quantitat de xaragalls, tipic de Múrcia. La idea és… controlar bé el relleu i els rumbs per evitar errors en paral.lel. Sospito que a Totana trobarem moltes zones d’aquest tipus i m’ho vull preparar. Evito agafar camins en alguna elecció de ruta (ex: f1). Torno a fer series de 10min aproximadament amb descansos de 2min. Començo a notar el cansament, sobretot a la tarda, quan corro a la part Oest de la mateixa zona. Retallo el circuit per reservar algo d’energia pel dia següent.
.
.
El divendres tenia pensat entrenar a Santomera, on haviem corregut el Costa Calida d’aquest any però finalment decideixo pendrem el dia de descans. Al dia següent tenim 14km a Cofrentes i serà millor reservar-me una mica. Per la tarda, ja a València, fent temps fins que arribi el tren que porta a la Silvia, me’n vaig al cine a les 16h de la tarda com fan els jubilats. Veig Districte 9 (una peli intragable, no la recomano!!)
.
Un cop recullo a la Silvia marxem cap a Ayora, on passem la nit del divendres. Els mapes i recorreguts dels 2 propers dies els podeu visitar a: Trofeu Cofrentes
.

4 d’octubre de 2009

Copa a Cantonigròs

.

Aquest diumenge cursa de Copa Catalana a Cantonigrós. Ha sigut una cursa amb zones de boscos preciosos i alguna petita zona algo més bruta amb esbarzers o bé espessa pels boixos.
.
No he fet una bona cursa, ja que he fallat bastant (sobretot f5 i f9) i tampoc m'he notat gaire bé físicament. De totes formes ha valgut la pena el viatge.
.
La cursa compartia espai amb la cel.lebració de la Fira del Llibre de Muntanya, la qual cosa ha donat un ambient extra a l'entorn. A més a més el dia ha sigut soleiat, tot i que de bon matí la boira que tapava la plana de Vic semblava que ens donaria un dia gris.
.
Per cert, he de dir que l'organització estava totalment entregada als corredors ...fins i tot m'han vingut a donar un gotet d'aigua just al arribar a meta, però també he de dir que hi havia 2 individus, un d'alt i un altre de baixet, donant les sortides que no sé.... eren una mica rarots!! ;-)
.