27 de setembre de 2009

Trofeu Cofrentes

.
Durant el cap de setmana del 26 i 27 de Setembre ens hem desplaçat a València, més concretament a Cofrentes a correr a la desena lliga española d'aquest any.
.
Les previsions de forta pluja a Cofrentes, segons el Servei Nacional de Meteorologia, eren del 65% pel dissabte i del 95% pel diumenge. Així que a més a més de brúixola i sportident portavem l'armilla salvavides i el flotador amb l'aneguet al davant per no morir ofegats. Bé, finalment a la zona on erem ni una gota.
.
El dissabte a la llarga no començo molt inspirat però vaig entrant en mapa sense errors importants. Passades les 3 o 4 primeres fites em sento còmode i crec acabar fent una bona cursa! Físicament em noto prou bé. El poc desnivell permet que pugui correr els quasi 14km en 1h 41m sense acabar realment destroçat.
.
El diumenge a la Mitja, tinc la intenció de no accelerar-me massa per no cometre errors, però després de 4 fites sense fallar m'animo una mica massa i arrisco algo més del normal!! Al final tot i alguns errors, satisfet de poder portar un bon ritme de carrera.
.
En general un terreny millor del que m'esperava i el mapa bé, tot i que pel que fa a la vegetació no era massa fiable.
.
.
.

20 de setembre de 2009

Gósol

.
Aquest cap de setmana s'ha cel.lebrat el Campionat de Catalunya d'Sprint i una cursa de Copa Catalana a Gósol.
.
.
El dissabte al matí començavem amb la Classificatòria per a la Final d'Sprint. L'inici de la cursa es desenvolupava per una zona de carrerons estrets del mateix poble de Gósol. Seguidament passavem a una zona de marges i arbustos algo més tècnica i tornavem al poble.
.
La cursa em va força bé, exceptuant la f9 on perdo algo més d'1 minutet. Intento anar a un ritme intens però segur, sense deixar-ho tot, ja que per a la Final es classifiquen el 50% dels corredors.
.
.
.A la tarda amenaça a pluja però finalment ens fa bon dia i per poder disfrutar de la Final. Aquest cop utilitzem una altra part de carrerons de Gósol i seguidament pujem al castell que s'alça al Sud del poble. Aquest cop és tracta d'una zona bastant més tècnica i divertida.
.
No cometo errors fins arribar a les dues últimes fites (f19 i f20) on tampoc arribo a perdre mes de 30 o 40sg en total. Aquest cop ho deixo tot! Acabo satifet del resultat!
.
.
Al matí següent, el diumenge, correrem una Llarga.
.
Inicialment les expectatives són bones tot i que el desnivell acumulat previst sembla que farà dura la cursa.
.
Efectivament tant el terreny com el mapa són excel.lents i permeten disfrutar d'una cursa molt a prop de casa.
La cursa em va bé, no cometo errors en els atacs a les fites i escullo bé l'elecció de ruta de la f3.
L'únic punt negre de la cursa serà quan de camí a la f14 en un cop contra un arbre em salta el gps del canell i haig de parar a buscar-ne les peces i recollir-lo. Intento recol.locar el passador que aguanta la corretja però no hi ha manera. Decideixo portar-lo a la però se'm fa molt incòmode així que de camí a la f15 torno a parar fins que ho aconsegueixo. A més a més del temps, el que més em preocupa és haver-me desconcentrat i començar a cometre errors. Afortunadament no és així! ;-)
.
Personalment, la millor cursa a Catalunya d'aquest any! Felicitats als organitzadors!
.

8 de setembre de 2009

Canet de Mar

.
Fracàs total en una cursa que en principi no tenia massa complicació tècnica!
.
Només agafar el mapa, el mal d'ulls per la densitat de camins, ratllats de sotabosc i verds ja em va dir d'alguna manera que aquesta no seria la meva cursa.
.
I així va ser... ja de camí a la f3, despistada total i a fer un passeig per on ningú em demana! A partir d'aquí la desmotivació és gran, la sensació de pèrdua de temps enorme. Però el cas és que les errades continuen... f5(3'5min), f7(1'5min), f13(2'5min), f19(4min).
.
... en fi, una cursa per oblidar! ...o millor dit: per recordar!
.

2 de setembre de 2009

3 dies d'Auvergne - Clermont Ferrand

.
Després de més de dos anys desitjant correr en els terrenys de Clermont-Ferrand, finalment aquest més d'agost he pogut estrenar-m'hi.
.
Han sigut 3 dies de competició per terrenys volcanics amb molt de detall de micro-relleu i en zones de molt poca visibilitat degut a la densa vegetació. Això no vol dir que fos un terreny brut, sinó tot el contrari, boscos preciososde difícil progressió i que no permeten veure a gaire distància. Tot això augmentava la ja elevada dificultat tècnica del terreny.
.
El 1er dia de competició correm en el terreny menys interessant dels tres dies. Només començar, al agafar el mapa se'm fa algo extrany ja que tot i ser a escala 1:10000 i notractar-se d'un Sprint, està dibuixat a ISSOM 2007.
Els traçats en alguna ocasió no exigeixen gaire dificultat tècnica ja que almenys un parell de fites es troben enmig de camins (f4 i f9). Sortint de la f10 cometo un error al confondre un camí per un altre. En general és una cursa moltràpida.
.
.
A la tarda, decideixo fer un entrenamenten un mapa realment tècnic i que per desgràcia no utilitzarem en les competicions d'aquests dies. Montlosier, on es va correr la Copa del Món del 2006. M'hagués agradat poder correr el recorregut de la Final Masculina però ni disposava delmapa amb aquests traçats, ni volia cansar-me massa de cara a l'endemà. A més a més tampoc disposem de fites al bosci en un terreny tant i tant tècnic com aquest la seguretat de que et trobes al lloc correcte en alguns moments és baixa.
Faig un recorregut score. La zona de més al Nord és possiblement una de les més difícils on he corregut mai!
.
.
El 2on dia correm a Mazayes. Una zona realment tècnica i bonica de fagedes impressionants. Son algo més de 10km amb poc desnivell. La part Est del mapa possiblement notingui tant d'al·licient però les aprofiten per posar-hi una parell o tres de trams amb elecció de ruta.
La cursa em va bé, sobretot al principi a on la lectura del mapa a escala 1:10000 és fa difícil. Cometo errors a les f17 i f22.
.
.
El 3er i últim dia correm a Aydat. Aquesta és una zona increiblement tècnica i d'orientació precisa. Pocs dies he disfrutat tant fent orientaciócom aquest passat diumenge a Aydat.
.
Arribo a la sortida després d'1km corrent a fondo per no fer tard i ja han cridat als de la meva hora però m'incorporo al meu minut a temps ...pels pèls!!
Començo molt bé la cursa, una mica lent perque no vull perdre el contacte amb el mapa en cap moment, però segur.
De camí capa la f14 passo el moment més difícil de la cursa. La meva intenció és xocar amb els murs de pedra del nordde la fita i a partir d'allí llegir detingudament el relleu fins al control però em desvio a l'esquerra. Quan m'adono que ja els hauria d'haver trobat intento resituar-me però per uns moments penso que hauré de fer-ho en els camps de cultiu de l'oest del mapa i tornar a atacar-la de nou. Per sort meva em resituo en el petit camí sota la carena. He perdut força temps però podria haver sigut molt pitjor. A partir d'aquí decideixo arriscar menys.
.Color del text
Quina enveja tenir aquests terrenys! No m'extranya que a França tinguin el nivell que tenen. Ja desitjo tornar-hi ben aviat!!
.