24 de gener de 2009

Vent i entrenaments a Gavà


El 1er entrenament es feia a la Pineda de Gavà. Es tractava d'un exercici de rumbs. El vent començava a bufar però no esperavem el que ens ha passat més tard quan ens hem dirigit a Gavà poble.
.
.
Allà ens hem quedat sitiats en una rotonda quan les 3 sortides han quedat bloquejades per arbres tombats pel vent. El mateix ha passat a la carretera d'on veniem quan un pi tot just passar els 4 cotxes que anavem ha caigut. Hem donat tombs amunt i avall a veure si trobavem alguna escapatoria però finalment no ha quedat més remei que esperar a veure si els bomberitus ens obrien pas! Han arribat però abans d'actuar han tingut que marxar a un incendi que s'ha originat pels voltants!!!! Realment l'escena era una mica "pel.liculera"!!!
.
.
Obviament el 2on entrenament ha quedat anul.lat, excepte per a alguns inconscients, que quan el vent ha afluixat una mica ens hem atrevit a ficar-nos al bosc. Allí si que hi havia arbres caiguts!!! un rera l'altre!! En grups de 2, per si a algú prenia mal, hem fet... hem fet el que hem pogut esquivant i saltant arbres. Fins i tot hem hagut de deixar correr una fita per impossibilitat d'arribar-hi (fita 7).
.
De totes formes, tot i el mal temps, hem pogut treure profit al dia!!!

19 de gener de 2009

Entrenos a Sisteron - França

.
.
Cap de setmana intens a Sisteron (França). Sortim el divendres i després de més de 5h de viatje fem una primera nocturna. El terreny està tot nevat i fa força fred però desapareix després de les dues primeres fites. Al matí següent ens desplacem a Sigonce on farem un 2on entrenament consistent en 3 bucles. Al igual que a la nocturna el terreny i traçats són molt exigents tècnicament i la neu empitjora l'avanç tot i que millora els paissatjes.
.
.
.

A la tarda tornem a correr al mapa de Les Mourres però amb mapa de només corbes de nivell. Temps d'arribar, vestir-nos, i fer un cafè i ens preparem pel tercer del dia. Nocturn i amb poques forces, és l'entreno que menys disfruto.
.
.
.
I ja el diumenge ens espera el 5è i últim. Aquest cop a escala
1:15.000, 11'6km de distància i desnivell... molt!! Això sí, carregat amb camel-bag i barretes energetiques que agrairé.
Tot i ser llarg i ja disposar de poques energies, disfruto d'allò més!
Llarga tornada en cotxe però en bona companyia i ja esperant la pròxima escapada!!!
.
.
.
Troba algunes recomanacions d'en Tommi Tolkko a l'apartat: ORIENTANT-NOS
.
.

4 de gener de 2009

Curs de Nadal - Antequera

.
.
Com s'ha fet altres anys, la Federació Andalusa organitza uns entrenaments de Nadal.
Aquest any ho ha fet a Màlaga, prop de Antequera. En alguns dels mapes ja hi havia corregut en una lliga espanyola però valia la pena tornar-hi.
.
.
.
.
.
.

El dia 26 fem un mitja com
a test per agrupar-nos en diferents grups de treball.
Ja al 2on dia següent tenim el dia més dur. Pel matí elecció de ruta (8'6km) i per la tarda uns 6km més repartits en dos entrenaments de sortida en massa.
.
.
.
.
.
.
.
El 3er dia fem dos eixercicis de resiatuació pel matí dins la boira del mapa de Sierra de las Carboneras (Cañete). Entrenem en grups i per parelles. A les 19h fem un Sprint Nocturn. Molt divertit si no fos perque 2 fites s'han de saltar per questió de permisos de medi ambient.
.
.
.
.
El 4rt dia no pot començar millor!!
Entrenem a El Chorro Sud en un mapa fet per un cartògraf Norueg molt simplificat degut a la gran quantitat i les dimensions de cingles. Tot i encallar-me en una fita és el terreny Malagueny on més disfruto de tots!! El següent entrenament és a el Chorro Oest i tracta de l'atac al control (en els cercles blaus hi ha una cinta des d'on atacarem la fita)
.
.
.I ja l'últim dia fem una llarga a el Chorro Centre en un terreny ràpid i divertit però sense molta dificultat tècnica.
Alguns encara no n'hem tingut prou i decidim fer un últim entreno nocturn de tornada a casa a Guardamar. Aquest sí que és el millor entreno de tots aquests dies!!! És curiós, improvitzat a última hora, amb paper de wc com a fites, de nit.... però tot i així el més interessant de tots!!!